Szeretitek a főtt tojást?
Szerintem nincs olyan szaga, és a káposztának sem. :D
Ettől függetlenül magában én sem szeretem, de én a tükörtojást, rántottát, omlettet sem. Salátában vagy valamilyen készételben viszont rendben van, előfordul, hogy így szeretem is.
Ha olyan a szaga akkor az záptojás, ne edd meg. A jó főtt tojásnak maximum nagyon enyhe "olyan" szaga van, ami érthető,hisz ként is tartalmaz.
Nincs bajom vele amúgy, én szeretem: jó az íze, tápláló, és egyszerű elkészíteni.
Tévedés. Nem a tojásnak van fing szaga, hanem a fingnak tojás szaga, azaz mindkettőnek a kénvegyületek adják a jellegzetes szagát.
Amúgy én sosem érzem azt a jellegzetes szagot, ha megfőzöm a tojást, és rögtön megeszem, mivel az orr az egyik legkönnyebben alkalmazkodó érzékszervünk, viszont ha beteszem a hűtőbe, és egy-két óra múlva kinyitom a hűtő ajtaját, akkor engem is megcsap a fingszag. Vagy ha például vendégeket várok, és hidegtálat, kaszinótojást készítek, akkor mindig röstelkedem egy kicsit, hogy a lakásba belépő vendégeket átható fingszag fogadja.
De ilyen alapon akkor még nagyon sok más ételt is száműzni kéne az étlapról, halat, sajtot, hadd ne részletezzem, hogy mire emlékeztet a szaguk :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!