Egy napja lejárt zsírszegény túrót meg lehet még enni?
Figyelt kérdés
Dobozos Bakony zsírszegény túróról van szó. Meg van bontva már vagy 3 napja, ma akartam elfogyasztani a maradékot, de most nézem, hogy tegnapig volt jó. Megkóstoltam egy keveset, nem érzem rajta, hogy romlott lenne. Talán egy picit savanykás, de nem vészes. Szerintetek meg lehet még enni?2016. júl. 9. 18:30
11/12 anonim válasza:
A szavatossági idő nem egyenlő avval, hogy az étel a jelzett nap után megromlik. Annyit jelent csak, hogy addig az időpontig van biztosítva, hogy nem fog megromlani. Természetesen előfordul olyan is mikor még szav.időn belül van, de már romlott. Ilyen esetekben nem megfelelően volt tartva az adott élelmiszer. Azt tudom tanácsolni, hogy mindig kóstold meg az adott élelmiszert, s ha nincs rossz, savanyú szaga, illetve nincs rossz íze, akkor fogyasztható.
12/12 A kérdező kommentje:
Persze, tudom én. Ettem már olyan joghurtot, ami a rányomott dátum szerint 3 hete lejárt, annak sem volt semmi baja. Csak úgy gondoltam a túró kényesebb.
2016. júl. 10. 19:11
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!