Hogyan lehet házilag pasztőrizálni?
Nézem a Farm-ot. Ott van a tehén, az adja a tejet. Így elgondokodtam rajta.
A tejet sima forralással alkalmassá lehet tenni ívásra. Na de pl sajt vagy vaj készítéséhez pasztőrizálni kellene. (Túróhoz jó az aludtej is.) Na de hogy lehet pasztőrizálni? A gyors melegítés még menne, de a gyors lehűtés hogyan?
1: Minek nézel hülyeségeket?
2: A tejet nem kell forralni az iváshoz!!!!!! (A tehenet kell egészségesen tartani!)
Biztos?
A vírusokat nem állítja meg a kerítés!
A pasztörizálásnál a tejet 60-90 fokra hevítik, (még forráspont alatt tartják), majd hirtelen lehűtik.
A hangsúly a hirtelen lehűtésen van!
Lehet én már akkor nem is élek? Mivel, vagy 30 éve fejés után azonnal iszok, fél-egy liter tőgymeleg tejet. Na és sem sajthoz, sem túróhoz nem kell semmi pasztörizálás. Sokat csináltam tehéntejből, kecsketejből. Egyszer sem lettem egyiktől sem beteg. Mint fentebb írták, egészséges a tehén, kecske, stb, nem kell semmi hókuszpók.
Nagyüzemileg igen, ahová mindenféle tejet össze gyűjtenek és van esélye, hogy beteg állattól is kerül bele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!