Miert van az az egyik sparban kaphato tojasra rairva az, hogy szijarto?
Nem ertem. Mert a politikus neve szijjarto azt hiszem, szoval ket j-vel vagy ha nem is, akkor meg miert lenne rajta a neve?
Mit jelent ez a szo egyaltalan?
Bocsi amugy nyelvtanilag nem jo a kerdes:
Szoval
Miert van a sparban kaphato egyik tojasra rairva az, hogy..?
Van olyan Szíjártó név is, ami egy j. Nincs köze a politikushoz, bármennyire meglepő is.
Az semmi, én egyszer olyan tojást vetten februárban, hogy rá volt írva, hogy julius!
...meg az is, hogy meinl.
Természetesen a termelő neve, ráadásul teljesen korrekt minőségű.
A szó eredetileg szíjgyártót jelent,-mint régi mesterséget- csak régies írásmóddal.Főleg lószerszámokat és egyéb bőrárukat gyártottak, én még emlékszem, a városunkban is volt ilyen régi mesterember.
nagyon szék öveket is lehetett kapni, de bakancsba való bőr cipőfűzőt is, sőt bőr bizsukhoz is nála vettünk bőrhasítékot.
Ma már csak kézműves vásárokban találkozni velük.
Persze érthető, és még sok minden érthető lesz számodra, mert mindig tanul az ember, élete végéig.
Nagyon sok vezetéknév alakult ki a mesterségekből. Szinte lehetetlen lenne valamennyit felsorolni, de gondolj csak a legegyszerűbbekre : Kovács, Szabó, Molnár, Halász,Mészáros, Pék, Bognár, Kádár,... stb, ezek mind mesterséget jelentenek.A Szíjártó, vagy Szíjjártó is ezek egyike, csak valamivel ritkább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!