Mennyi gyumolcsot es zoldseget esztek naponta/hetente?
En gyumolcs(par hete van igy) naponta 1 korte, 1 alma, par szem szolo, neha 2 grapefruit(reggel1,este1)
Zoldseg: ebbol kevesebbet, mert ezt nasskent nem lehet enni, szendvicset meg heti egyszer szoktam, de akkor szoktam enni paprikat, paradicsomot, kigyouborkat, olivabogyot, hagymat, retket.
Reggelinél mindig eszek egy-egy gyümölcsöt. VAgy alma, vagy grapefruit, vagy narancs, vagy valamit...Ebédhez, vacsorához pedig zöldséget szoktam enni. Vagy nyersen, vagy köretként, vagy pedig savanyúságként.
A gyümölcsöt van, hogy reggelin kívül máskor is megkívánom.
Lako-ovo vegetáriánus vagyok, így szerintem eleget, minden nap.
Reggelire ált. min 1 zöldség/gyümölcs pl. avokádót, uborkát (egy nagyobb ubi 1/3-át) , koktélparadicsomot vagy retek (egy nagy maréknyit), kaliforniai paprikát, körtét, almát, epret, málnát, olajbogyót stb. (ezeket 250grammos csomagokban). Persze emellé sajt vagy tojás vagy joghurt vagy hasonlók de nem ez a kérdés:)
Ebédre általában salátát zöldségekkel eszek vagy zöldséges szendvicset.
Tízóraira, uzsonnára mindig szezongyümölcsöket eszek - ingyen van a munkahelyen a gyümölcs, heti 3x hoznak. Mostanában vérnarancs, banán, körte, alma szokott lenni, nyáron szilva, szőlő, barack, meggy, stb.
Vacsorára eszünk főtt ételt a férjemmel, ez változó. Általában ez is zöldséges, de ritkábban valami más pl. hüvelyes (pl. lencsekrémleves).
Minden étkezés zöldséges, hacsak nem torta vagy ilyesmi.
A kellemesen visszafogott mennyiség számomra napi fél-1 kiló zöldség (néha azért több kell s most télen eléggé alámentem néha, a zöldségételek sokszor időigényesek és a szénhidrát- és a hozzáadott zsírbevitelemet is megdobja, ami jelenleg nekem nem jó).
A nyers zöldség alap.
Gyümölcs általában pár szem málna vagy eper, de olykor több.
A zöldséget fantasztikusan lehet enni nassként, ha engem kérdezel... Jégsaláta, hónapos retek, fejeskáposzta, csemegeuborka... Mmm, odavagyok értük :)
Gyümölcsöt sajnos nagyon keveset fogyasztok , de zöldséget azt egyre többet .
A kedvencem a brokkoli , de imádom a karfiolt, cukkinit , káposztát stb ...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!