Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Mennyi gyumolcsot es zoldseget...

Mennyi gyumolcsot es zoldseget esztek naponta/hetente?

Figyelt kérdés

En gyumolcs(par hete van igy) naponta 1 korte, 1 alma, par szem szolo, neha 2 grapefruit(reggel1,este1)

Zoldseg: ebbol kevesebbet, mert ezt nasskent nem lehet enni, szendvicset meg heti egyszer szoktam, de akkor szoktam enni paprikat, paradicsomot, kigyouborkat, olivabogyot, hagymat, retket.

2016. márc. 13. 00:29
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Reggelinél mindig eszek egy-egy gyümölcsöt. VAgy alma, vagy grapefruit, vagy narancs, vagy valamit...Ebédhez, vacsorához pedig zöldséget szoktam enni. Vagy nyersen, vagy köretként, vagy pedig savanyúságként.

A gyümölcsöt van, hogy reggelin kívül máskor is megkívánom.

2016. márc. 13. 08:30
 2/6 anonim ***** válasza:
64%
Még vegánként is nehezemre esik annyi zöldséget és gyümölcsöt ennem, mint szeretnék. Van napi egy zöldséges főételem, abban kb 30 deka sült/ főtt zöldség. Legalább napi egy gyümölcs is összejön, heti néhányszor egy szép adag nyers zöldség, heti egyszer egy gyümölcsös édesség, meg egy-két kis marék olajos mag, és napi egy adag direkt fehérje (pl bab - ezt nem számolnám zöldségnek) de a többi inkább üres szénhidrát.
2016. márc. 13. 08:32
 3/6 anonim ***** válasza:
75%

Lako-ovo vegetáriánus vagyok, így szerintem eleget, minden nap.

Reggelire ált. min 1 zöldség/gyümölcs pl. avokádót, uborkát (egy nagyobb ubi 1/3-át) , koktélparadicsomot vagy retek (egy nagy maréknyit), kaliforniai paprikát, körtét, almát, epret, málnát, olajbogyót stb. (ezeket 250grammos csomagokban). Persze emellé sajt vagy tojás vagy joghurt vagy hasonlók de nem ez a kérdés:)

Ebédre általában salátát zöldségekkel eszek vagy zöldséges szendvicset.

Tízóraira, uzsonnára mindig szezongyümölcsöket eszek - ingyen van a munkahelyen a gyümölcs, heti 3x hoznak. Mostanában vérnarancs, banán, körte, alma szokott lenni, nyáron szilva, szőlő, barack, meggy, stb.

Vacsorára eszünk főtt ételt a férjemmel, ez változó. Általában ez is zöldséges, de ritkábban valami más pl. hüvelyes (pl. lencsekrémleves).

2016. márc. 13. 12:08
 4/6 anonim ***** válasza:

Minden étkezés zöldséges, hacsak nem torta vagy ilyesmi.

A kellemesen visszafogott mennyiség számomra napi fél-1 kiló zöldség (néha azért több kell s most télen eléggé alámentem néha, a zöldségételek sokszor időigényesek és a szénhidrát- és a hozzáadott zsírbevitelemet is megdobja, ami jelenleg nekem nem jó).

A nyers zöldség alap.

Gyümölcs általában pár szem málna vagy eper, de olykor több.

A zöldséget fantasztikusan lehet enni nassként, ha engem kérdezel... Jégsaláta, hónapos retek, fejeskáposzta, csemegeuborka... Mmm, odavagyok értük :)

2016. márc. 13. 19:20
 5/6 anonim ***** válasza:

Gyümölcsöt sajnos nagyon keveset fogyasztok , de zöldséget azt egyre többet .

A kedvencem a brokkoli , de imádom a karfiolt, cukkinit , káposztát stb ...

2016. márc. 21. 18:35
 6/6 anonim ***** válasza:
Bocsi , lemaradt . Természetesen jöhet még a hagyma , paprika , paradicsom meg az ezekhez hasonló konyhakerti zöldségek
2016. márc. 21. 18:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!