Milyen déli gyümölcsök élnek meg Magyarországon?
Figyelt kérdés
Szeretnék termeszti a kertemben banánt,papaját,citromot vagy esetleg más déli gyümölcsöt, de nem tudom hogy meg-e élnek Magyarországon!2016. febr. 29. 20:56
1/9 anonim válasza:
Uveghazad van?
Egyebjent narancs, citromfat a lakasban is tarthatsz, datolyapalmat is, volt egy ismerosom, volt hazi termesztesu citroma. Bar elegge satnya kus fa volt, ici-pici citromokkal.
2/9 anonim válasza:
Valójában csak a füge az, ami déli-délnyugati kitettségben és elsősorban az ország déli részén megmarad, nem fagy el teljesen. Lehet még próbálkozni a télálló citrommal (Poncirus trifoliata), csak tövises és nem igazán élvezhető a gyümölcse. Szobában vagy még inkább télikertben viszont, fagymentes helyen lehet ehető citromot is "termeszteni", esetleg narancsot és mandarint is. Banán, papaya, datolya, ananász felejtendő.
3/9 anonim válasza:
inkább külnleges, mint déli: datolyaszilva, jujuba, asimina, kivi, minikivi, mézbogyó....
4/9 lencsefőzelék válasza:
* de nem tudom, hogy megélnek-e Magyarországon.
5/9 anonim válasza:
Nálunk az udvarban van gránátalma és füge, az egyik rokonomnál pedig kiwi. Ha jó idő van, szeptember közepe-vége felé érik, sok gyümölcs szokott lenni mindegyiken.
6/9 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! :)
2016. márc. 1. 19:58
7/9 anonim válasza:
Nem mindegy, melyik részén az országnak, de kiwi termeszthető. Van olyan fajtája, amelyik az európai éghajlathoz lett nemesítve. (Amennyire tudom, a boltokban is hasonló van.)
Nagyon hasonlóan kell vele bánni, mint a szőlővel. Egy nagy eltérés van. Nem kell permetezni.
8/9 zgyzgy válasza:
Tavaly nyáron egy balatoni telken hatalmas fügefát láttam, tele érett fügékkel.
9/9 anonim válasza:
Mi Baranyában lakunk, itt nem ritkaság a füge.
#5 voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!