Hogyan főzzem a zacskós rizst úgy, hogy ne fusson ki a víz?
Figyelt kérdés
Azt írja, hogy "Lassú tűzön, fedő alatt, 20 percig", de kb 5 perc után kifut az egész.2016. febr. 28. 20:11
2/8 anonim válasza:
Azért kell lassú tűzön főzni... Lehet, hogy gázon problémás, indukcióson 200 watton nekem semmi se fut ki. Viszont a másik főzőlap min. 300-as, na az már néha sok. Na ilyenkor kell nagyobb edény, amiből nem tud kifutni :)
4/8 anonim válasza:
Ott kell mellette lenni, és figyelni, ha emelkedik, akkor kicsit lejjebb venni a gázt vagy leemelni a fedőt.
5/8 anonim válasza:
Mondjuk lassú tűzön és nem 6x-os vízzel?
6/8 anonim válasza:
A fakanál nyelére kell ráhúzni a zacskót és arra a fedőt, ami ezáltal nem fedi az edényt jól. Ha forr a víz, lejjebb kell venni a melegítést az éppen bugyogásig. Szóval, amíg felforr a víz, ott kell lenni mellette.
7/8 anonim válasza:
Soha nem teszek rá fedőt. Minek?
A fene sem áll mellette 20 percig. Kinek van arra ideje?
8/8 anonim válasza:
Előbb várd meg míg felforr a víz, utána tedd bele a zacskós rizst. le fogja hűteni a vizet, és az újraforrástól számítva kell a 12-20 percet (rizsfajtától függ ) lassú tűzön, gyöngyözve főzni.
Utána beleakasztasz egy villát és egy szűrőbe teszed, hogy jól lecsöpögjön.
Megjegyzem, ennyi idő alatt hagyományos módon is lehet tökéletes rizs főzni, nem is értem miért nevezik gyorsrizsnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!