Hawaii pizza után hányás szag normális?
Köszönöm a válaszokat, hasznosak voltak.
#1:
Én már régebben megfigyeltem, de nem foglalkoztam vele. A barátnőm is érzi, ő "babahányás szagnak" nevezte, és az arckifejezéséből ítélve nem ettől lesz belém szerelmesebb... :) Öcsém is érzi, egyedül anya mondta azt, hogy szerinte normális pizza szag. Többször ettem magában ananászt, de akkor nem éreztem ilyesmit. Volt már rá példa, hogy kevertem a szagokat, de most mások is megerősítettek. Az a fura, hogy a pizzát megszagolva semmi hasonlót nem érzek, csak az evés végén és után az ajkamat megszagolva. Fura, de szappanos mosakodás és fogmosás után is érzem kb. 1 órán át.
Igen, határozottan hányásszag. És csak hawaii pizzánál. Legalábbis magyarosnál, margaretánál, pepperonisnál nem tapasztaltam ilyesmit. A többi pizza utáni szájszagomat inkább illatnak nevezném, szinte újra éhes leszek tőle, ha nem mosok fogat egyből. A hawai féle szag pedig inkább étvágygyilkos. Amit te említettél, az csak a hawaii vagy a többinél is van?
Ilyenkor egy darabig nem szoktam. De ez a kedvencem, szóval a "szag emlék" feledése után újra és újra ennél kötök ki. A szagtól függetlenül viszont fontos az egészségem, úgyhogy lehet tényleg leszokok erről, hiába erősebb az éhség a szaggal kapcsolatos undornál.
Az lehetséges, hogy csak a sonkával vegyített ananásztól? Önmagában az ananásznál nem tapasztaltam hasonlót, de az ananász nélküli pizzáknál sem. Legközelebb ki fogom kísérletezni, hogy mi a "szag receptje": először ananászt rágok magában, aztán sajttal, aztán sonkával, de kíváncsi vagyok mi ez. Az szinte biztos, hogy a nyálam is kell az eredményhez, mert anélkül nagyon finom illatu a pizza. Addig pedig megfogadom a tanácsod, mellőzöm a hawaii pizzát.
Ez az erjedés, rothadás lehetséges, hogy az első falatok után 2-3 perccel már ilyen szagot okoz? Nem emlékszem pontosan, hogy már az első falat rágásakor, vagy csak a fél pizza megevése után percekkel kezdtem el érezni a szagot, de logikus a magyarázatod, meg fogom nézni mennyi idő kell a szag kialakulásához. Egyedül az sántít, hogy a hasam nem feszül, böfögnöm nem kell és ha normálisan zár a gyomorszájam, akkor a gyomromban levő erjedést szerintem nem érezhetném a számban. Mondjuk általában egyedül megeszem egyszerre a 30 cm pizzát viszonylag gyorsan (de nagyon alaposan rágva), úgyhogy a mennyiségen nem múlhat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!