Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Hawaii pizza után hányás szag...

Hawaii pizza után hányás szag normális?

Figyelt kérdés
Se hányingerem, se más emésztési panaszom nincsen, de minden egyes hawaii pizza után hányás szagú a szám. Persze ilyenkor azonnal fogat mosok, de azért gyanús, hogy ez nem teljesen normális. Más is tapasztalt már ilyet?

2015. dec. 18. 00:31
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Ezt mások mondják, vagy te érzed? Egyél magában ananászt. lehet csak te kevered a szagokat.
2015. dec. 18. 05:04
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Hányásszag? A pizza után van egy sajátos szag az én számban is, de nem azonosítanám azzal - ettől függetlenül lehet, hogy ugyanarra gondolunk.
2015. dec. 18. 08:16
 3/7 akarkizoltan56 ***** válasza:
85%
ne egyél hawai pizzat.
2015. dec. 18. 09:25
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Az ananásztól van. Ha más nincs akkor eheted, de ha zavar akkor ne vegyél olyat.
2015. dec. 18. 09:49
 5/7 anonim ***** válasza:
87%
az ananász gyümölcs, gyorsan emésztjük, ha magában esszük. a húst (sonkát) a gyomor kezdi emészteni, mivel ott van mellette az ananaász, az nem tud gyorsan kiürülni belőle, mert a sonka emésztése tovább tart. Így az ananaász erjed, rothad, ennek van szaga.
2015. dec. 18. 14:12
 6/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, hasznosak voltak.

#1:

Én már régebben megfigyeltem, de nem foglalkoztam vele. A barátnőm is érzi, ő "babahányás szagnak" nevezte, és az arckifejezéséből ítélve nem ettől lesz belém szerelmesebb... :) Öcsém is érzi, egyedül anya mondta azt, hogy szerinte normális pizza szag. Többször ettem magában ananászt, de akkor nem éreztem ilyesmit. Volt már rá példa, hogy kevertem a szagokat, de most mások is megerősítettek. Az a fura, hogy a pizzát megszagolva semmi hasonlót nem érzek, csak az evés végén és után az ajkamat megszagolva. Fura, de szappanos mosakodás és fogmosás után is érzem kb. 1 órán át.

Igen, határozottan hányásszag. És csak hawaii pizzánál. Legalábbis magyarosnál, margaretánál, pepperonisnál nem tapasztaltam ilyesmit. A többi pizza utáni szájszagomat inkább illatnak nevezném, szinte újra éhes leszek tőle, ha nem mosok fogat egyből. A hawai féle szag pedig inkább étvágygyilkos. Amit te említettél, az csak a hawaii vagy a többinél is van?

Ilyenkor egy darabig nem szoktam. De ez a kedvencem, szóval a "szag emlék" feledése után újra és újra ennél kötök ki. A szagtól függetlenül viszont fontos az egészségem, úgyhogy lehet tényleg leszokok erről, hiába erősebb az éhség a szaggal kapcsolatos undornál.

Az lehetséges, hogy csak a sonkával vegyített ananásztól? Önmagában az ananásznál nem tapasztaltam hasonlót, de az ananász nélküli pizzáknál sem. Legközelebb ki fogom kísérletezni, hogy mi a "szag receptje": először ananászt rágok magában, aztán sajttal, aztán sonkával, de kíváncsi vagyok mi ez. Az szinte biztos, hogy a nyálam is kell az eredményhez, mert anélkül nagyon finom illatu a pizza. Addig pedig megfogadom a tanácsod, mellőzöm a hawaii pizzát.

Ez az erjedés, rothadás lehetséges, hogy az első falatok után 2-3 perccel már ilyen szagot okoz? Nem emlékszem pontosan, hogy már az első falat rágásakor, vagy csak a fél pizza megevése után percekkel kezdtem el érezni a szagot, de logikus a magyarázatod, meg fogom nézni mennyi idő kell a szag kialakulásához. Egyedül az sántít, hogy a hasam nem feszül, böfögnöm nem kell és ha normálisan zár a gyomorszájam, akkor a gyomromban levő erjedést szerintem nem érezhetném a számban. Mondjuk általában egyedül megeszem egyszerre a 30 cm pizzát viszonylag gyorsan (de nagyon alaposan rágva), úgyhogy a mennyiségen nem múlhat.

2015. dec. 20. 01:19
 7/7 A kérdező kommentje:
1,5 órája ettem megint hawaii pizzát. Előtte megszagoltam a pizzát, finom illata volt. Aztán megrágtam jó alaposan, direkt sok ananászt és sonkát szedtem össze a falat kedvéért, de ez a falat is teljesen szagtalan volt. Úgyhogy megettem a pizzát, de se közben, se közvetlenül utána nem éreztem semmilyen szagot. Aztán ahogy telt az idő, szép fokozatosan egyre erősebben éreztem. 1 óra után már határozottan érezhető volt, de nem a szájüregemben, hanem: A BAJUSZOMON. Most mindenki érezte, anya is: 4 szavazat alapján egyértleműen hányás szag. Szóval valószínűleg az egyik hozzászóló által leírtakhoz hasonlóan elindult a nyállal összekeveredett étel emésztésének az első fázisa (mármint a bajuszomon), és ennek az szaga erősödött fel egyre jobban. Így hogy pontosan tudom a szag forrását, már a szappanos bajuszmosás azonnal megoldotta a dolgot. Mindenkinek köszönöm a hozzászólást, nyomtam a zöld kezeket. A pizzát pedig eszem ezután is boldogan. :)
2015. dec. 20. 17:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!