Mi az a termék/márka amit sohasem veszel meg a boltban?
Semmit nem veszek, ami nem nyers, feldolgozatlan alapanyag (füszerkeverékek, ételízesítök, leves- és egyéb kockák, félkész-, illetve késztermékek), aminem "neve" van (pl. Kótányi füszerek) - mert a legtöbb esetben a noname termékek ugyanazok, csak más csomagolásban(ha megnézed a cimkén a csomagolási helyet/forgalmazót, az azonos), olyen termékeket, amiben ízfokozó, tartósítószer, szója, egyéb nem belevaló adalék van.
Amit elvböl nem veszek az a Nestle termékei, a cég ökológiai és gazdasági háttere maitt.
Nem veszek soha:
leveskocka
fűszerkeverék
félkész fagyasztott kaják
konzerv
bolti lekvár
bepácolt hús
(számomra) ismeretlen üdítők
dobozba előre összekészített saláta
salátaöntet
porból készíthető salátaöntet
sütemény krém porok
sütemény porok
Knorr, Maggi "csoda" porok
Most hirtelen ennyi jutott eszembe :)
májkrém, különböző konzerves húskészítmények, felvágottak, szalámik, sonka stb, fehér kenyér/zsemle/kifli, vaj, majonéz és hasonló undorító dolgok. magamtól tejet sem veszek, de ha van otthon, akkor (nem magában persze) megiszom, pl. kávéban, de én szója/manduls/rizs stb tejet veszek. péksütemények, gagyi ízesített joghurtok, energiaital, olcsó gyümölcslé/üdítő.
biztos van még sok. porokat/zacskós dolgokat szoktam néha mértékkel.
Nem veszek pépesített felvágottat, vagy csak ritkán, pl. szilveszteri virsli, de akkor is egy próbálok minőséget venni, nem veszek feldolgozott baromfit, pl, pulykamellsonka, pipiropogós, mert elképzelem, hogy mi van beledarálva, nem veszek semmilyen darált húst, általánosságban nem veszek olyan húst, ami nem felismerhető, hogy mi volt eredetileg.
Zöldségekkel nem vagyok finnyás, nem veszem meg a szőlőt januárban, banánt augusztusban, és nem veszem meg a paradicsomot 600 Ft-ért a szupermarketben, amikor a piacon 150.-
Fűszerekkel, ételízesítőkkel, porokkal, szószokkal, kockákkal, E-kkel, társaikkal nincs semmi bajom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!