Házi paprikát (port) mennyiért reális venni? Kilós árat írjatok.
A boltit hagyd a fenébe, egyrészt nagyon drága, másrészt a minősége is csapnivaló, és ki tudja hány % benne az őrölt tégla, tagsági könyv és egyéb "adalékanyag"!!!
Piacon termelőtől, ahogyan az előző válaszoló írta: 2400-2500-2600 Ft/kg. Ha mellette még árul az illető füstölt kolbászt és hasonlókat is, akkor azon le tudod mérni, hogy idővel, hogyan változik a színe.
Először csak végy egy 1/4 kg-ot, próbáld ki, de ne csak frissen elfogyasztva, hanem a pörköltet pl. pár napra beteszed a fagyóba is!!! ha a paprika elveszti a színét, és avas, kifakult lesz, onnét többet ne vásárolj.
A valóban jó, igazi törtpaprika megtartja a színét, ízét sokáig!!!
Én is csak termelőtől veszem, pl. piacon, és 2-3000 forint között van durván a kg-os ár.
De nagyon-nagyon kevés kell belőle, így elég sokáig kitart.
nálunk is 3000-ért ajánlják, munkahelyen.
de fél kg-nál kisebbet szerintem nem mérnek ki.
és az hónapokig elég.
ha mégsem jó, akkor meg sok az ára is meg a több hónap kifutási ideje is.
Én pl. félkilós csomagban vettem.
Aztán meg ha nem adják fél kilósban, akkor felezel, harmadolsz valakivel.
Magadnak meg eltárolod sötét üvegben, bevonod az öveget valamivel, zacskóval mondjuk
Igen, felezel valakivel, hiszen az 1-2 személyes háztartásban a 25 dkg is elég akár fél évre is!!! És ha már megtaláltad az "igazit", attól kezdve a következő években nyugodtan megveheted az egész évre valót előre.
Egy része napi használatra csavaros tetejű üvegben szekrényben, a többit az eredeti csomagolásban szorosan visszazárva, cellux-al visszaragasztva, és sötét szekrényben, gond nélkül megmarad hónapokig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!