Ez még ehető, vagy már kuka?
Figyelt kérdés
Ma este vettünk az egyik áruházban (nevét nem írnám ki) majonézt. Lejárati dátumnak 08.18. van írva, csináltunk kukoricasalátát és el is kezdtük enni.. Ennek már van baja?2015. aug. 26. 22:59
1/9 anonim válasza:
Szerintem nem lesz bajotok tőle ,ha megkóstolod a majonézt és az önmagában jó ízű.
2/9 anonim válasza:
Ehető lehet, mert elég sokáig eláll.
3/9 anonim válasza:
A leárazott cuccok általában már lejártak, de még használhatók. Azért vannak ilyen akciók hogy ne kelljen nagy mennyiséget a szemétbe dobni, amik nem károsak az egészségre, azokat eladhatják olcsóbban.
4/9 A kérdező kommentje:
Nem volt leárazva... :)
2015. aug. 26. 23:07
5/9 anonim válasza:
Nem játszanék a szalmonellával.
Majonéz (nyers tojás)
6/9 A kérdező kommentje:
Azóta nem is ettünk belőle...
2015. aug. 26. 23:15
7/9 anonim válasza:
#5:
A bolti majonéznek nagyon kevés köze van a nyershez, de még a tojáshoz is. A legjobb esetben is pasztörizált tojásléből készül, tojásból soha.
8/9 anonim válasza:
A "leárazott cuccok" NEM lehetnek lejárva mert az sérti a fogyasztóvédelmi törvényeket csak közel vannak a lejárati időhöz, szóval ha lejártat vettetek és romlott is akkor vissza kell vinni blokkal igazolva még ha én ilyet sosem tettem pedig vettem már "rossz" WC illatosítót. :D
9/9 anonim válasza:
Kutya bajotok nem lesz tőle, de, ha normál áron vettétek, és ezt a blokk is igazolja, hogy mikor, simán visszavihetitek- már,ha megéri az esetleges autózást -.
Jelen esetben csak árátvágás volt, de magának a terméknek még nincs baja, mert a szavidők minden élelmiszerágban túlbiztosítottak, és nagyjából a polcontarthatási időt jelentik.
Másik tanulság, hogy mindent meg kell nézni alaposan, akármit veszünk. Sajnos manapság már nem lehet bizalmi alapon vásárolni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!