Mennyibe kerul nemetorszagban egy havi elelem/szemely?
Hát 200 Euróból nem sok húsra jut, de halra végképp nem - kivéve az olajoshalat :) !!!!!
Szerintem a húsos/halas ételeket akarsz meg többször sört, nassolgatnivalót, akkor legalább 300-400 kell.
Rendes háztartás esetén (nyers alapanyagokból, semmi félkész-kész hozzzávaló), heti max 2-3 húsos nap esetén, és nassolgatás, sör, üdítö nélkül is igencsak odafigyelve jön ki egy személyre a 200-300 euro, ha nem nagyétkü a társaság.
Nincs igazad. Mi ketten vagyunk, és 200 euró körül költünk, de így:
- nem fogyasztunk húst, sem halat, sem tenger gyümölcseit (nem pénzügyi megfontolás, hanem életmód). A hús drága, a hal ára még elmegy. De egy kiló csirke vagy pulyka legolcsóbban is 7-8 euró (előcsomagolt moslék), szárnya vagy combja már van 4-6 euróért is, disznó is van 6-7 között, normális hentestől jóval több. Egy csomag szalámi 1,50-től kezdődik (90-100g).
- a sör, bor, alkohol külön van számolva. Bár a sör itt őszintén szólva olcsóbb, kb. 60 cent egy Paulaner.
- nem eszünk kenyeret, csak ritkán, ha mégis, akkor inkább itthon sütünk teljes kiőrlésűt. A pékárúk ugyanis elég drágák, egy zsemle, kifli vagy croissant 50 cent és 1,50 közé esik. Pl. egy sajtos croissant általában az 1 eurót környékezi vagy túl is lépi, egy teljes kiőrlésű zsemle 50-60 cent. És akkor még a kenyérről nem is beszéltünk :D
- nyáron terem a kertben sok zöldség, gyümölcs
És emellett, tehát hogy 200 eurót adunk ki a boltban:
- ebédelni és reggelizni a cégnél reggelizünk, tehát ez CSAK a hétvégi hideg és főtt és a hézköznapi főtt étel, nassolnivaló, meg néha teszünk el reggelit vagy ebédet, de nem rendszeres jelleggel.
4 embere, hússal, hallal olyan 5-600 euróval kellene számolni, spórolósan, tehát mindenből a legolcsóbbat véve.
De ez Magyarországon is reális. Általában 30.000 ft-ot szokás egy felnőtt ember étkezésére számolni szegényesen, az 4 emberre máris 120.000, és akkor abba tuti nem fér hal, nasi meg sör...
En romaniaban elek ott a hal meg a diszno hus korulbelul egy aron van. Jo nem mindegyik fajta hal de amit szoktam venni. (makrela/tokehal) Persze az ilyen lazac/kg 25Euro korul van de nem szoktam itthon sem ilyen dragakat venni.
Gondolom ott nemeteknel is vannak ilyen zacskos levesek ami olcsobb vagy babkonzerv meg hasonlo ami megsem olyan draga
A zacskós leves, fagyasztott étel, konzerv minden, csak nem normális étel.
Ráadásul drágább is, mint főzni. Egy mélyfagyasztott lasagne 1,99-2,99. Ez akkor napi 1 adag. Számoljunk még 2 eurót reggelire, vacsorára összesen. Az máris 120 EUR/fő, tehát 4 főre lazán 500 EUR. És akkor ez silány, szar étel.
Ha főzöl, mint fentebb írtam, ebből rengeteg egészséges étel is kijön.
Én egyetemista vagyok, nekem a kaja kijön 100 €-ból havonta úgy, hogy menzán eszem heti 5x. Ha mindig itthon főznék, olcsóbb lenne, viszont a menzai áron több húst engedhetek meg magamnak. Persze függ attól, mennyit fogyasztasz, én átlagos testsúlyú lány vagyok. Szerintem 200 mindenképp elég kell legyen.
Tényleg akkor jössz ki legjobban, ha otthon készítesz ételt, ALDI-ban LIDL-ben, Netto-ban vásárolsz. A minőséggel szerintem nagyrészt nincs baj, és a legtöbb német szerint sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!