Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Házi tejet honnan szoktatok...

Házi tejet honnan szoktatok vásárolni? Mennyire "piszkos"?

Figyelt kérdés

A férjem hozott a kollégájától friss kecsketejet, egészen kedvező áron.

Hát nem tudom, engem nem győzött meg...

Az egy dolog, hogy az első kortynál kecskeszőrt nyeltem, elővigyázatlan voltam, nem szűrtem le forralás előtt. Gondoltam, azért legalább ennyire megtették :)

De maga a tej ha nem is tele, de a pohár szélén láthatóan tele van apró fekete bizbaszokkal. Fogalmam sincs, mi lehet, piszok, homok, kecskeszar?

Sajnos eddig még nem volt alkalmam a tescós tejtől elvonatkoztatni, abban nyilván semmi ilyesmi nem található - talán nem is véletlenül... így hozzáértőket kérdeznék, normális ez a jelenség?

Mennyire kell félnem attól, hogy fertőzött tejet kapunk? Állítólag ők is ezt isszák.

2015. aug. 1. 08:48
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
A nyers tej tényleg nagyon veszélyes lehet, viszont ha felforraltad, akkor elvileg semmi gond nincs. Mindent moss el alaposan amivel érintkezett a nyers tej. Ha egyébként ízlik, szerintem érdemesebb körülnézni hol máshol tudnátok venni, valószínű trehány módon kezelik. Én tehéntejet veszek néha, teljesen tiszta szokott lenni, úgyhogy szerintem nem normálisak a "fekete bizbaszok".
2015. aug. 1. 09:32
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Hát én kb. fél éve iszom házi tejet, teljesen jó. Fel kell forralni előtte és leszűrni. De mondjuk az elég igénytelen helyről származhat, ha kecskeszőr van benne...
2015. aug. 1. 09:42
 3/4 anonim ***** válasza:
47%

A kecskét hátulról fejik. Időnként beleszarik, a tejbe.

Ez magyarázat lehet a bizbaszra :D

2015. aug. 1. 09:47
 4/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Bár az elején elvicceltem a kecskeszart, kiderült, valóban belekerülhet az állat bundájáról a tejbe, így akár még igazam is lehet! :D

Sajnos ezek annyira pici "pöttyök", hogy lehetetlenség kiszűrni őket, meginni pedig nem szeretném. Olyan érzésem van, mintha lazán belefejték volna egy homokos vödörbe a tejet. Alapvetően nem vagyok finnyás, de ez nekem is sok.

Mindenképpen keresek egy ellenőrzött gazdát, mert nagyon szeretem. Kóstolás közben jöttem rá, hogy rengetegszer ittam kcseketejet kiskoromban nagyinál... persze szőr nélkül :)

2015. aug. 1. 18:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!