Mi a különbség a piros és sárga krumplik közt?
Kicsit más lehet az ízük.
Az ugyan igaz hogy jellemzően adott szín adott felhasználásra lett kitalálva RÉGEN, de mára csak azt kell megnézni nem írják-e rá hogy "salátának való" (azszétesik ha megpróbálod megfőzni).
Egyébként pedig alapesetnek a színe más, és sokan a megszokás miatt nem is próbáljk ki a másikat, hiába mondjuk olcsóbb.
Ma már piros és sárga krumpli is lehet szétfővő, vagy keményebb ,sütnivaló vagy salátának való fajta.
Ízben nem sok az eltérés, mindegyiknek krumpli íze van, csak az állaguk,így a felhasználási területük is más és más.
A salátának való pont nem szétfővő fajta, így nem is esik szét.A salátában meg kell, hogy tartsa a felvágott alakzatot, az a lényege. Persze emellett nem kemény, csak formatartó.
Bármelyikből veszel, először próbáld ki, aztán eldöntheted, hogy tésztába szétnyomni, vagy pürének, vagy éppen salátának alkalmas.
Vannak a kettő közötti un. mindenre jó fajták is, de nem szokták (sajnos ) közölni a vevővel, hogy mivel is áll szemben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!