Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Mindennap egy energiaital káros?

Mindennap egy energiaital káros?

Figyelt kérdés

Naponta iszok energiaitalt ( 250ml 80 mg koffein ami nem sokkal több mint egy kávé koffein tartalma ..... ) Lehet tőle vmi bajom ? Az a baj, hogy mar rászoktam ... Ha du 2 körül iszok eggyet akkor 10 kor fogok tudni aludni ??? Mert van amikor tudok van amikor nem és lehet, hogy van benne szerepe ....l Meg azt halottam, hogy eléggé hízlal is .... Lehet tőle vmi nagy bajom pl elhízás vagy alvás zavar vagy napi 1 az nem árt meg ?

Vki segítsen pls !

2015. máj. 5. 14:47
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
53%
Koffeninben annyi mintha meginnál egy kávét... kávét meg elég sokan isznak, arról mégse mondják mindenhol hogy így meg úgy. SImán csak elterjedt, hogy rossz, az emberek felkapták és ennyi.
2015. máj. 5. 21:49
 12/17 anonim ***** válasza:
86%

Az energiaitaloknak a koffein csak egy összetevő a sok közül, azon kívül még jónéhány összetevője minimum kétséges hasznosságú.

Az energiaital rendszeres fogyasztása nem egészséges, napi rendszerességgel fölöslegesen felpörgetni a szervezetet értelmetlen akkor is, ha nincsenek kellemetlen tünetek - illetve az is lehet, hogy azért nem pörög érzékelhetően a fogyasztó, mert már ráállt a szervezete az energiaitalra, s ha nem kapja meg akkor jelez...

Alkalmanként én is iszom energiaitalt, volt eset, amikor többet is megittam, és bizony kaptam visszajelzést, hogy ez így nem lesz jó (nem kifejezett rosszullét, de rövid ideig tartó szabálytalan szívverés volt a tünet)

Kávét se egészséges többet inni annál, amit az adott ember szervezete gond nélkül elvisel, az energiaitalokban pedig még ott vannak az alattomos adalékok (ízfokozó, édesítő, stb.) is.

2015. máj. 6. 02:42
 13/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat ! Megpróbálok fokozatosan leszokni róla , hogy mondjuk csak heti 1 legyen
2015. máj. 6. 06:58
 14/17 anonim ***** válasza:
48%
8as! nálam kb ugyanez. többször is elvitt a mentő és nem találtak semmit. aztán rájöttem, hogy ez a hibás. letettem és kialakult egy szorongásos pánik. Senkinek nem ajánlom, hogy akár 1-et is megigyon!4éve még mindig érzem néha, hogy hibát követtem el az energiaitallal.
2017. szept. 26. 07:47
 15/17 anonim válasza:
33%
Nem hizlal. Ponthogy megporget es inkabb fogysz tole. Nekem napi 280mg koffein a szokasos adagom, 16/l 45kg. Nem hiszem hogy bajod lesz tole, ket eve iszom napi szinten. Nem leszel fenn hajnalig a koffein felszesi ideje 3 ora, szoval 6 oraval fogyasztas utan mar bekesen alukalsz
2017. szept. 26. 10:15
 16/17 anonim válasza:
69%
edzések után igyál izotoniás sportitalt, ha akarsz valamit inni. (powerade, gatorade)
2022. szept. 26. 16:35
 17/17 anonim válasza:
100%
Tudom már késő erre a válaszom, de én majdnem mindennap vagy hellt vagy monstert iszok, ohm igazából nem tartom olyan károsnak (csak eléggé hízlal). De az issza aki akarja szerintem.
2022. nov. 17. 08:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!