Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Meddig használjátok fel a...

Meddig használjátok fel a dobozos bolti tejet?

Figyelt kérdés

Én mindig a legolcsóbbat veszem,mert szerintem pont ugyanannyi köze van a tejhez,mint a márkás társainak.(azaz semmi.)

meg nem is fogyasztunk sok tejet, csak ha csinálok valamit, akkor meg szokott maradni egy fél doboz.

Aztán kellett egy bögre tej, és eszembe jutott hogy van még itthon egy fél dobozzal. megkóstoltam, semmi rossz íze nem volt, így felhasználtam, viszont utána gondolva, 2 hete fel volt már bontva, igaz, hűtőbe volt.

Ti meddig használjátok fel?

Most kitaláltam azt hogy inkább ráírom filccel, mikor kezdtem meg, és akkor talán egyszerűbb lesz a dolgom. de érdekel, más hogy csinálja.

2015. ápr. 7. 14:14
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Mindig ráírom alkoholos filccel, hogy mikor nyitottam ki. Ha egy hete nyitottam ki, akkor megkóstolom. Ha okés, akkor megiszom azt.
2015. ápr. 7. 14:29
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Mivel amit veszek, megalszik, így amikor már sűrűbb állagú, kiöntöm egy pohárba, és 1-2 nap után megeszem aludttejnek.

De ez csak egyfajta tej, mert az eddigiek megsavanyodtak.

Ám sok tejet iszok, 2 naponta elmegy egy doboznyi. Kakaónak, tej, müzlivel, kv-ba...

2015. ápr. 7. 14:58
 3/8 anonim ***** válasza:
73%
Jogod van kérdés ürügyén sunyi hazugságokat terjeszteni, de nem használ senkinek. A dobozos bolti tej: az tej.
2015. ápr. 7. 15:08
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Általában 1 hétig, ennyi idő alatt nálunk elfogy.
2015. ápr. 7. 16:17
 5/8 A kérdező kommentje:

15:08-as... nem értem a reakciódat. valami borzalmasan rosszat mondtam? :\

Én utálom a házi tejet, ezért se azt vásárolok. Viszont idősebb rokonaim többször kijelentették, hogy ez nem tej, ami nálunk van dobozba. Ha tőlük kérdezném, ők meddig tartják a tejet a hűtőbe, jönne az okoskodás, hogy ők házi tejet fogyasztanak... és az egész más. ezért írtam oda azt hogy elhiszem hogy a dobozos tej, nem látott tehenet.

2015. ápr. 7. 16:35
 6/8 anonim ***** válasza:
28%
Ezt, hogy nem tej, tehenet se látott, leginkább úgy érdemes érteni, hogy nem is hasonlít tejre, nem is viselkedik tejként. Kár lenne bárkit is hazugságok terjesztéséért pellengérre állítani, csak mert divatos frázist használ erre a jelenségre.
2015. ápr. 7. 17:07
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Megnyugodhtasz az uht dobozos tej is a Riskától való. felbontva, hűtőben tárolva is jó kb egy hétig. Ennél többet a házitól sem lehet elvárni, sőőőt...A legolcsóbb pedig gondolom a másfél %-os, amit vettél, ami csak a zsírtartalommal tér el a többitől.

Nyilván, ha a nagyszülők megkóstolnának egy 3,5 %-osat,más lenne a véleményük, de úgyis magukban tartanák,

mert, ragaszkodnak a saját véleményükhöz.

Tényleg botorság állandóan a bolti tejet mószerolni, mert tömegeket ellátni csak a korszerű tejüzemek képesek, és sok millió ember fogyasztja a bolti tejet.

2015. ápr. 8. 13:03
 8/8 anonim ***** válasza:

A dobozos bolti tej is tej. :)

Amúgy meg kell szagolni vagy kóstolni és ha fura a szaga vagy az íze csak akkor nem szabad használni.

2015. aug. 11. 17:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!