Lehet attól valami bajom, ha naponta akár 2 almát is eszek?
Figyelt kérdés
Van amikor hármat is. Nem képez túl sok savat a gyomromban? Vagy nem rongálja a fogzománcom ennyi mennyiség? Egyáltalán lehet túladagolni? Tapasztalatok?:D előre is köszi emberek2015. márc. 17. 20:43
1/11 anonim válasza:
Hogy lenne már bajod az almától? Ne közvetlen utána moss fogat, ennyi.
2/11 anonim válasza:
Rettenetes bajod lesz tole! A benne levo vitaminok sulyosan karositani fogjak az egeszsegedet!
3/11 anonim válasza:
Én hallottam valakiről, aki rendszeresen evett almát, és fiatalon meghalt. Igaz, a háborúban lőtték le, de akkor is.
4/11 piriiiii válasza:
A szomszédom almatúladagolásba halt bele, úgyhogy csak óvatosan az almákkal! Pláne, ha fehér bőrű, vörös szájú és fekete hajú vagy!
5/11 anonim válasza:
Az almától (húsától) semmi bajod nem lehet, az almamag viszont nagy mennyiségbe mérgező. Szóval ha a csutkát nem eszed meg semmi bajod nem lesz.
6/11 anonim válasza:
az almamagban van valamilyen ciánszármazék (igazából a legtöbb csonthéjas magjánál hasonló a helyzet, szerintem a cianidtól olyan kesernyés), ami nagy mennyiségben káros lehet. Bár mondjuk folyamatos arzénszedésnél nő a toleranciaszint. Próbálkozhatsz ezzel is, minden hónapban egyel több almacsutkát eszel meg.. na jó ne.
7/11 anonim válasza:
Nek akár egy kilót is megehetsz naponta.Semmi bakjod nem lesz tőle.
8/11 anonim válasza:
Napi 2 alma nagyon egészséges, edd nyugodtan. Ha nincs savtúltengésed, nem ég utána a gyomrod, akkor semmi baj nem lesz. Gyümölcs után fél-1 órát várj a fogmosással és akkor nem károsodik a fogzománc.
10/11 Ügyet Lenke válasza:
one apple a day keeps the doctor away...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!