Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Honnan tudjam, hogy jó vagy...

Honnan tudjam, hogy jó vagy rossz-e a tojás?

Figyelt kérdés
Rakott krumplinak főztem tojást és 2-3db-ot büdinek érzek. Ha záp lenne nem kellett volna főzés közben kipukkadnia vagy valami? Tanácstalan vagyok,mert nem tudok megkérdezni senkit,mert egyedül vagyok itthon és babát is várok így mostanában érzékeny is vagyok a szagokra.

2015. febr. 28. 16:07
 1/8 anonim ***** válasza:
97%
Minden főtt tojásnak kénes szaga van megbontás után. Ha záptojás lenne, akkor a látszana a meghámozott tojáson, hogy rendellenes. Ha a sárgája és a fehérje látványra szabályosan elkülönül, akkor nincs baja. ha főzés előtt kérdezted volna, akkor a poharas teszt lett volna jó. A rossz tojás a felszínen lebeg, a friss tojás lesüllyed a pohárban.
2015. febr. 28. 16:14
 2/8 anonim ***** válasza:
93%
Azt észrevennéd ha rossz lenne. De én még soha életemben nem találkoztam záptojással.. Pedig volt már pár a kezemben.
2015. febr. 28. 16:35
 3/8 anonim ***** válasza:
14%
Rakd bele víbe és ha fennmarad akkor romlott ha lesüllyed az aljára akkor jó
2015. febr. 28. 17:07
 4/8 anonim ***** válasza:
90%
Némely tojás megfőzve, sütve is nagyon büdös tud lenni, főleg amíg meleg, ha zép lenne, akkor elviselhetetlenül rothadó szaga van, azt éreznéd.
2015. febr. 28. 17:08
 5/8 anonim ***** válasza:
93%
A záptojás megfőzve nagyon büdös, zöldes színű, és egybe van a fehérje a sárgájával.
2015. febr. 28. 18:05
 6/8 anonim ***** válasza:
a záp tojás kegyetlenül büdös, rettenet szaga van és normál esetben zöldes színe van, főzés után is. Észre vennéd, ha rossz lenne, nem lehet összetéveszteni
2015. febr. 28. 18:36
 7/8 anonim ***** válasza:

Biztos, hogy főztél már életedben főtt tojást. Van egy jellegzetes "szaga", ezt mindenki tudja, mégis szeretik többnyire az emberek.

Ha záptojás lenne, amit megfőztél, kibírhatatlanul büdös lenne.

Azt sem tudom hány darabot főztél, de esélytelen, hogy pl 10 darabból 3 záp lenne.

Szerintem is a szaglásoddal van egy kis baj, de ne aggódj, feltehetően elmúlik.

2015. febr. 28. 19:18
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
42 évesen egyszer találkoztam még csak záptojással, természetesen az utolsó volt a négyből, amit a lecsóba raktam. Nem fogod összetéveszteni semmivel! Az állaga, szaga teljesen más, mint a normális tojásé.
2015. márc. 5. 00:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!