Árulja már el valaki, hogy hol lehet /Magyarországon/kapni olyan minőségű és kinézetű tengeri halfilét, amit a tv adók reklámoznak?
Azért kérdem, mert /20-30 éves/ emlékeimben még a fehér húsu jóízű fagyasztott tonhal van.
Amit halrudacska néven vettem, az valami összepépesített, befűszerezett, rúdacska formára fagyasztott szörnyűség volt.
Gondoltam, hogy inkább veszek fagyasztott tőkehalfilét.
Erre rá volt írva, hogy fagyasztott alaszkai tőkehalfilé víz hozzáadásával.Furcsálottam, hogy mi az a víz hozzáadásával, de mivel ez volt /1300 Ft-ért 80 dkg/ megvettem.
Amikor mikróban kiolvasztottam, majdnem frászt kaptam, mert az egész vízben ázott és kénytelen voltam rádöbbenni, hogy néhány deci vízet is eladtak nekem a tengeri hal árában. Na, hát gondolhatjátok milyen lett ez a trutyi kisütve.
Szóval a kérdésem az marad, hol lehet kapni gusztusos és finom tengeri halat? Persze nem 5000-6000 Ft.-ért.
Hát ez valóban fogas kérdés, mi is rengeteget mérgelődünk miatta.
Nekünk egyelőre az argentin (!) hekkfilé vált be, a 90 dekás csomagot 1500 és 2000 Ft között árulják (Spar, tesco, sárga zacsis. Van a gyártónak egy balatoni hekkfiléje is, na az felejtős szerintem). Sajnos ez is teli van hozzáadott vízzel, de legalább nem Fukusima mellett fogták ki... Én felolvasztás nélkül sütöm: fagyosan besózom, kukoricalisztbe forgatom, és mehet a forró olajba. Így nem lesz egy bűzlő trutymó.
Nemigaz,hogy mit nem etetnek velünk és még nekünk kell fizetni /nem is keveset / érte.
Miközben orrba-szájba azt dumálják, hogy a tengeri halaknak milyen kedvező az Omega-3 tartalmunk a nemkívánt "sugárzást" is megvesszük.
Ami nem összepépesített, az a frosta, meg az iglo.
De az se olyan minőségű, mint régen a tonhal(ként árusított tőkehal) volt.
Ledobja magáról a panírt, szétfő az olajban, rutin kell hozzá, hogy szépre süsd.
Ha minőséget akarsz, vegyél Nílusi sügért, natúron, otthon olvaszd ki, csepegtesd le alaposan, bundázd be házilag, és úgy süsd meg.
Nem tudom, kiskereskedelmi forgalomban milyen áron van, sőt, hogy lehet e egyáltalán kapni.
Nagy forgalmazók olyan 2800-3200 ft-ért árulják , nettóban.
Ha boltban nem találsz, akkor ha van éttermes ismerősöd, talán rajta keresztül tudsz szerezni.
Én ezt tudom a legolcsóbban, ami elfogadható minőségű.
Nagyon okos vagy.. A tonhal nem fehér színű, de ebbe nem is mennék bele..
Szóval akkor kérdezem én, ha az olyan (egyébként szemét halaknak, amit más országokban nem is esznek meg), amit hazai vizekben boldog boldogtalan kifoghat a kilója 2-4ezer forint között mozog. Akkor te hol a tökömben akarsz tengeri halat venni 1000-ért?? De most komolyan kérdezem.. Annyira nem értem az ilyen embereket.
A tengeri hal nagyon egészséges, és rengeteg hazai direkt erre szakosodott kereskedőtől meg lehet venni. De speciel még piacokon is. Természetesen 1000 ft-ért egyél parizert.
Hihetetlen emberek vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!