A koffeinmentes kávé a normálhoz képest kb. mennyivel kevesebb koffeint tartalmaz?
Akkor te biztos, jobban tudod, mint a gyártók.Mert én már több kávén is láttam, hogy rá van írva, "koffeinmentes", majd a részletes leírásban pedig, hogy csökkentett a koffeintartalma. És néha megkérdezik a kávézókban is, amikor koffeinmentest kérek, hogy allergiás vagyok-e a koffeinre, merthogy a mentes is tartalmaz valamennyit. És ez lett volna a kérdés, hogy álagban kb.mennyit. Na mindegy...A 30 %- os csökkentés amúgy kicsit kevésnek tűnik
(A söröknél azt lehet látni,hogy 0,0% alk. tartalom.)
"Egyvalamit fontos tisztázni: a koffeinmentes kávé sem 100%-ban mentes a koffeintől. Míg egy átlagos csésze kávé koffeintartalma 60 mg-tól 140 mg-ig terjedhet a felhasznált kávéőrlemény függvényében, a mentes változatában is kimutatható 5-8 mg koffein. Ez nagyon alacsony érték, így hatása a legtöbb emberen egyáltalán nem is érezhető. Hogy mit lehet koffeinmentesnek nevezni, az erősen szabályozott, az Egyesült Államok maximum 3%, az EU 0,1% koffeintartalmat engedélyez a teljes tömeghez képest. "
Ennyi erővel mondjuk te is beírhattad volna a google-be, hogy "koffeinmentes kávé koffeintartalma", de mindegy, jobb itt kekeckedned...
Bár végülis igazad volt, és a 100 %-nál kisebb ez az érték, az EU-ban csak 99,9 %. De az a lényeg, hogy neked van igazad...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!