Mért nem tiszta a méz?
A méz kristályosodása nem befolyásolja a minőségét.
A méhaktárban meleg van, és ezért ott folyós marad, de 20°C alatt bizony hajlamos a legtöbb méz a kristályosodásra (NEM CUKROSODÁS! a cukrozott méz inkább kevésbé kristályosodik). A kristályosodás 14°C-n a megy végbe a leggyorsabban.
A facélia, a selyemfű és az akác méz nem kristályosodik ki (olyan hamar), míg a vegyes virág, akár 24°C-n is már kristályosodik, a repce méz meg egyenesen úgy néz ki, mintha egy bödön zsír lenne - és a legfinomabb vajas-mézes kenyér ebből van! :)
Újra melegítve (35-45°C-ig és nem tovább!) újra folyékonnyá válik a méz.
Így van, a repceméz úgy néz ki, mint a kacsazsír. kristályos, de van méhész, aki nagy fordulatszámú géppel krémesíteni is tudja.Isteni finom, és a legjobb lúgosító, illetve a mézek közül csak ez lúgosít.
refluxosoknak áldás, egy kanállal lefekvés előtt.
lehet, hogy repcemézed van, akkor pedig jól jártál, így természetes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!