Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Mért nem tiszta a méz?

Mért nem tiszta a méz?

Figyelt kérdés
olyan mintha tej vagy kristálycukor lenne bele szórva mért van ez
2015. jan. 24. 14:14
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
15%
Megcukrosodott. Normális dolog, fogyasztható tőle a méz. keress képet interneten erre a jelenségre, ha egyezik, akkor nem gond.
2015. jan. 24. 14:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
52%

Szóval erről beszélek:


[link]

2015. jan. 24. 14:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 A kérdező kommentje:
ez az pont ilyen
2015. jan. 24. 14:25
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Kikristályosodott.
2015. jan. 24. 14:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim válasza:
15%
régebbi már a méz, és kivált belőle a cukor. de nyugodtan használható tovább, bár én nem szeretem, de nem dobom ki hanem pl: mézeskalácsba felhasználom
2015. jan. 24. 14:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
88%
Ikrásodásnak hívják semmi baja nem lsz csak a cukor kiválik. Tedd mikróba kicsit melegítsd meg keverd fel de úgyis kiválik majd.
2015. jan. 24. 14:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 Silurus ***** válasza:
100%
Tegyél egy lábosba vizet, majd bele az üveg mézet és melegítsd fel egy kicsit.
2015. jan. 24. 15:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
88%

A méz kristályosodása nem befolyásolja a minőségét.

A méhaktárban meleg van, és ezért ott folyós marad, de 20°C alatt bizony hajlamos a legtöbb méz a kristályosodásra (NEM CUKROSODÁS! a cukrozott méz inkább kevésbé kristályosodik). A kristályosodás 14°C-n a megy végbe a leggyorsabban.


A facélia, a selyemfű és az akác méz nem kristályosodik ki (olyan hamar), míg a vegyes virág, akár 24°C-n is már kristályosodik, a repce méz meg egyenesen úgy néz ki, mintha egy bödön zsír lenne - és a legfinomabb vajas-mézes kenyér ebből van! :)


Újra melegítve (35-45°C-ig és nem tovább!) újra folyékonnyá válik a méz.

2015. jan. 24. 16:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
méhaktárban = méhkaptárban ** (bocsi az elírásért)
2015. jan. 24. 16:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:

Így van, a repceméz úgy néz ki, mint a kacsazsír. kristályos, de van méhész, aki nagy fordulatszámú géppel krémesíteni is tudja.Isteni finom, és a legjobb lúgosító, illetve a mézek közül csak ez lúgosít.

refluxosoknak áldás, egy kanállal lefekvés előtt.

lehet, hogy repcemézed van, akkor pedig jól jártál, így természetes.

2015. jan. 24. 18:37
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!