Miért írják több termék csomagolására hogy nyomokban XY-t tartalmaz, ha nem is?
Teszem azt, épp Chio sós chipset eszem, és ezt például személyesen is láttam hogy gyártják.
Egyszerű folyamat, egyszerű alapanyagokból, esélye sincs arra, hogy tej vagy ilyenek kerüljenek bele.
Akkor ezt miért jó feltüntetni?
Mert pl. a tejfölös mustáros chips meg ilyenek azok külön gyártósoron mennek.
kicsit zavaros, 14 terméknél? nem 14 allergénnél? elég érthetetlenül fogalmazol :(
mustáros chips van, de másik gyártósoron. tejfölös fokhagymás is, az is másik gyártósoron, mivel ezen csak sós készíthető.
de másik gyártósoron.
Puff neki. Abban az egy gyárban ahol voltál. De még hány üzem is van,és hányféle termék??Elmondom a nagy titkot!mert elő írás!Ha nem teszik jön a szankció. Az-az csak.
Tényleg csak a gyártó jogi védettségére szolgál.
Amolyan kötelező ráírni dolog. Ami allergén még akkor is felkel tüntetni ha elvben/gyakorlatban esély sincs rá hogy bele kerüljön, de a vicc hogy még akkor is ha a termék maga az allergén akkor is fel kell tüntetni. Lásd hal. Nézz meg egy mirelit halfilé csomagolást. Rá van írva hogy allergén anyag: hal. Holott csak az van benne semmi más, aki megveszi a halat tudja hogy halat tartalmaz mégis rá kell írni.
Ez a szabály, kész.
Ez olyan mint amerikában a használati utasítások. Bele kell írni hogy a mikorba ne tedd be a házi állatot mert ha nem írják bele és te bele teszed a macskát, simán feljelentheted a gyártót hogy az utasításban nem szerepel.
Nálunk azért ennyire nem nézik elvileg hülyének az embereket, meg az emberek sem ennyire hülyék, de azért biztos ami tuti alapon bebiztosítják magukat.
A gyógyszereknél is ott van a legegyszerűbb fájdalom csillapítónál is millió mellékhatás felsorolva. Valószínűleg nagyon egyik sem jellemző, de ha még is akkor a gyártó döngetheti a mellét panasz esetén hogy én bele írtam hogy az aszpirintől még jobban fájhat a fejed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!