Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Milyen mezet vegyek?

Milyen mezet vegyek?

Figyelt kérdés

A munkahelyemen egy ostermelo nagyon finom mezeket arul.

Nagyon nagy a valaszteka.Van harsfa,akac,vegyes virag,repce gesztenye es meg sorolhatnam.

Szerintetek melyikbol vegyek? Melyiket tudnatok ajanlani mindennapos hasznalatra,tea izesitese stb?

2014. nov. 27. 13:45
 1/8 f35cd7d7 válasza:
100%
Én ha választhatnék akkor az Akác mézet javasolnám mert, az olcsó és nagyon finom is, de ha valami nagyon tutit akarsz "enni" akkor kérdezd meg hogy ad-e lépes mézet, na az a tuti! :)
2014. nov. 27. 13:55
 2/8 anonim ***** válasza:

Nagyon finom, a hárs, az akác, a gesztenye.

Teába jó a repce és a vegyes virág méz.

2014. nov. 27. 13:57
 3/8 A kérdező kommentje:

Koszonom szepen a gyors valaszokat:-) Ugyanis csak ma van itt a termelo es estig dontenem kell:-)

A lepes mezrol en is hallottam.Meg kerdezem:-)

Kuldom a zold kezecsket:-)

2014. nov. 27. 14:01
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Én a selyemfű mézért vagyok oda...
2014. nov. 27. 15:27
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Teába jó a vegyes virágméz is, de az akác még finomabb. Enni viszont egyik kedvensem a selyemfű méz és finom a hárs is teába, külünösen jó a náthás, köhögős időszakban, perzse túl forró teába egyiket sem szabad tenni.
2014. nov. 27. 15:52
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Az akác a kedvencem. A párom kedveli a repcemézet, mert az kenhető. A hársnak különleges íze van. Olyankor, amikor nem jön ki nagyon az íze, elég, ha méz, vegyes mézet veszek, nem akácot, mert olcsóbb és teljesen finom az is, csak az akác... Leírhatatlan, csokiba csak azt teszek, de diós ropogósra is. Van, amihez nekem akác kell.

A vegyes és az akác elég semleges, a hárs annyira speciális ízű, hogy bizonyos ételekbe zavaró lehet, viszont ha ő uralkodik pl. egy teában, az remek.

Én néhány akácot, vegyes mézet s egy hársat vennék...

2014. nov. 27. 16:12
 7/8 A kérdező kommentje:

Koszonok szepen minden velemenyt:-)

Vettem egy harsmezet es egy repcet:-) Repcemezem mar volt es az nagyon izlet.

Utolso:Arrol a dios ropogosrol irnal legyszi bovebben.

Mindenkinek kuldom a zold kezet:-) :-) :-) :-)

2014. nov. 27. 17:00
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

A repcét én is nagyon tudom ajánlani, ez az egyetlen méz, ami lúgosít. Egy kanálka este, és nincs nyelőcső/gyomor égés.A habosított változatát imádom.

Teába én is a hársfamézet szeretem, sütni akác vagy vegyes virággal szoktam.

Én is termelőtől veszem, nagyon megy fel a méz ára, és csak drágább lesz.

Nagyon panaszkodott, mert nem volt jó az idei évük az időjárás miatt, és nagyon sok méhcsalád egyszerűen éhenhalt, vagy egymást rabolták ki a méhek és annak a pusztulás a vége.(én nem értek hozzá, csak őutána mondom )

2014. nov. 27. 17:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!