Avokádótól lehet erős hasgörcsöm, hasmenésem?
Nem hinném, de bármire lehet valaki érzékeny.
Én inkább azt gyanítom, hogy jól megmostad? mert az üzletben, meg míg odaér rengetegen végig tapizzák.......
Igen túl nagy az olajtartarlma, ami egyéni érzékenység alapján görcsöt és hasmenést is okozhat.Pl én sem bírom.
A magot meg nemhogy kiköpni, de még szájba venni is meglehetősen nehézkes lenne, akkora.
Viszont szép növényt lehet belőle fejleszteni, kis türelemmel.
Az avokádó héját nem esszük meg, de azért nem árt megmosni, mert ahogy felvágjuk, a késről a húsára vihetjük a baktériumokat.
Érett avokádót ettél? Ugyanis a legtöbb boltban kapható, kő kemény, zöld színű avokádó még nem érett meg. Pár napig a konyhapulton hagyva megpuhul és akkor fogyasztható. Ezt írja a Wikipedia is: "Az avokádó megfőzve keserű, az éretlen termések pedig mérgezőnek számítanak."
Lehet, hogy éretlen volt, és a mérgező hatása miatt görcsölt a hasad.
Köszönöm a válaszokat!
Igen, nem mostam meg :/
Olyat vettem, ami kicsit kemény, de ha mrgnyomom rugalmas..lehet tényleg hagynom kellett volna..már csak enyhe hasfájásom van, hát legközelebb nem így csinálom :)
Nem valószínű h amiatt volt, az egy dolog h picit zsíros, de az ételek 99%a zsírosabb amit fogyasztanak az emberek nap mint nap, plusz ez csak növényi zsír.
Próbálkozz legkozelebb is amikor érettebb picit. Reméljük nem ezért volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!