Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Mit csináljak a kókuszzsírral?

Mit csináljak a kókuszzsírral?

Figyelt kérdés
Kaptam barátnőmtől egy doboz kókuszzsírt amire nincs írva semmi.(tehát lehet nem is az) Több mint 1 éve áll hol a hűtőjében hol pedig szobahőmérsékleten. Nekik nem ízlett én meg kiakartam próbálni ezért nekem adta. Én viszont nem vagyok benne biztos hogy tényleg az van-e benne? És hogy nem-e romolhatott-e meg? Szerintetek kidobjam és vegyek inkább a boltba?
2014. okt. 16. 20:05
 1/7 anonim ***** válasza:
Nem hiszem hogy megromlott volna. Sima olaj is kibír ennyit.
2014. okt. 16. 20:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
Használd el, sokkal egészségesebb azt mondják. Lehet benne ugyanúgy sütni rántott húst, bármit és nem lesz olyan erős szaga mintha olajjal sütnél. Ha ilyen fehér és nagyon kemény, alig lehet vágni, mintha műanyag lenne, akkor az biztos az lesz. A többi zsír mindegyik puhább.
2014. okt. 16. 20:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
33%

Nem egészségesebb, mint a disznózsír, csak sokkal drágább és divatosabb.

Ha nem érzel avas szagát, akkor kipróbálhatod. Lehetőleg csak egy kicsi adagot süss benne, nehogy az egészet ki kelljen dobni. Nálunk nem tetszett senkinek.

2014. okt. 16. 21:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:

Romlott kókuszzsírt még nem láttam, igaz, nálunk elég hamar elfogy, kismillió dologra használom, sütés, főzés, édességek, nekem italaim is vannak vele...

Szerintem ha nem furcsa, nincs rossz íze vagy szaga, akkor próbáld ki, ha ezzel együtt sem vagy benne biztos, akkor ne egy komplett ételhez, csak mondjuk egy kicsi rántottához :)

Ha huszonpár fokon kifejezetten kemény, akkor valószínűleg hidrogénezett, ott már puhának kell lennie. A mi konyhánk 20-21 fokos, ott már viszonylag kemény, de azért még nem vészes, 25 fokon pedig felolvad.

2014. okt. 16. 22:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
Nem tud megromlani, max megavasodni, az meg egyértelműen érződik rajta.. :) használd nyugodtan, de ha nem jönne be főzéshez, csinálj belőle hajpakolást, remek hajápoló, és erdemes hetente egyszer bekenni vele.. hajmosás előtt kicsit bevizezed a hajad bekened kókuszzsírral főleg a végét, felkötöd ha hosszú a hajad úgy hogy rá tudj húzni egy zacskót ráraksz az egészre egy törülközőt és dunsztban hagyod akár egy órára is de ha tíz percig rajta van már rengeteget javít az állapotán.. ha nincs ennyi időd használd simán balzsamként, csak ne a végén a hajmosásnak hanem az elején, mert nagyon ki kell mosni samponnal hogy ne maradjon zsíros.. de csodákat tesz vele,főleg ha rendszeresen csinálod..:)
2014. okt. 17. 21:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
Éjszakai arckrémnek is jó, kisebb vágásokat is gyorsan gyógyít, ha enni nincs bizidalmad. Egyébként olvass róla, meg fog győzni!
2014. okt. 17. 21:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
bocsi, én nagyon béna vagyok ebben a témában, de milyen az, ha avas a kókuszzsír? mert én sütöttem ma vele csirkemellet és számomra elég érdekes szaga volt
2015. dec. 5. 12:04
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!