SOS. Penészes almát ettem lehet valami bajom?
Figyelt kérdés
Először tök jó íze volt.Aztán amikor beljebb értem akkor láttam hogy a magnál ilyen nagyon barna rész volt.Elsőnek nem is érdekelt nagyon.Ettem tovább egy nagyobbat kiharaptam nagyon barna volt kivittem szét törtem és a magok tiszta penészesek voltak meg a belső része én meg annak pár részét lenyeltem.Holnap suli és nem szeretnék rosszul lenni.Lehet valami bajom?#Penészes alma lehet bajom?
2014. szept. 11. 18:32
2/7 A kérdező kommentje:
Köszi a gyors választ! Hasmenésem sem lesz vagy hányásom vagy kicsi gyomorrontásom?
2014. szept. 11. 18:42
3/7 anonim válasza:
Szia!
A penész hosszú távon árt inkább (elvileg növeli a rák kockázatát). De egy penészes almától még nem lesz bajod, ne aggódj.
4/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors válaszokat mindenkinek! :)
2014. szept. 11. 19:24
5/7 anonim válasza:
a penész gomba, egész biztos nem okoz rákot
6/7 anonim válasza:
A penészgomba által termelt toxin károsítja a májat. Tehát nem maga a penész a veszélyes, csak ha már termeli a méreganyagot.
De mint mondták feljebb, ez hosszú távon, nagyobb mennyiségben érdekes, egy darab penészes almától nem lesz semmi bajod.
7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ. :)
2014. szept. 12. 10:48
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!