Mennyire egeszsegtelen a sok citrom?
Nem vagyok sem dietetikus, sem fogasz, de azt hiszem, a tul sok citrom a zomancot teszi tonkre. Fogfeherito hatasa a szodabikarbonanak van, citrom nelkul.
Etkezesben nem tudom, hogy artalmas-e - en kb egy karika citromot eszem naponta, azt viszont hejastul (nagyon megmosom, mielott felvagom)
Egy egesz citrom, hogy jo-e, hat nem tudom. Szerintem itt is, mint mindenre, a mertekletesseg ervenyes.
Én éveken keresztrül ettem naponta több citromot, semmi bajos sem lesz töle. A gyomorsav sokkal savasabb alapesetben is, mint a citrom (vagy bármilyen más gyümölcs), attól legfeljebb felhígul a gyomorsavad. A fogadnak lehet baja, ha nem vigyázol, ezért citromevés után egy pohár vízzel öblítsd ki a szád, de legalább fél óráig utána tilos fogat mosni.
A szódabikarbóna-citrom keveerék sokkal jobban árt, ugyanis az gyakorlailag leoldja a fogzománcot, ezt ne csináld soha.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!