Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Mi a baj a fűszeres sajttal?

Mi a baj a fűszeres sajttal?

Figyelt kérdés

Egy kecskesajtos videónál olvastam hozzászólásként, hogy a fűszeres sajt olyan mint bort kólával inni.

Ezt más is meg tudja erősíteni, vagy cáfolandó vélemény?


2014. aug. 11. 09:14
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Cáfolnám, mert számtalan módon lehet ízesíteni sajtokat, épp ez a szép a sajtban. Aki csak a natúr sajtot ismeri és soha nem kóstolt mást, semmit nem tud a sajtokról. Persze itt most nem a Tesco gazdaságosra gondolok, a világ minden táján különbözőképpen és ízesítéssel készítenek sajtcsodákat. A lényeg, hogy az alap valóban sajt legyen és nem az a műanyag izé, amiket sajt címen forgalmaznak a hipermarketekben. A jó sajtot, (és a valódi kecske sajtot is) lehet fűszerezni snidlinggel, fokhagymával, borssal stb. Ettem már valódi házi készítésű sajtokat számtalan ízesítéssel, amihez még egyszer hozzáteszem, köze nincs a bolti sajthoz:

Diósat, mákosat, hagymásat, de ami a legdurvább volt: Brandybe áztatott aszalt gyümölcsöst. hmmmm. :-)

A sajt sok mindent elbír, hisz eleve sokféle ételhez, italhoz ajánlják, attól lesz igazán kulináris élvezet, ha az ember megfelelően párosítja, mert egyes dolgok csak kiemelik az ízét. mint pl. a Camembert sajt ízét kiemeli az áfonya lekvár.

A bor kólával valóban katasztrófa, akkor inkább egy jófajta vörösbor mellé csipegessünk minőségi sajtot :-)

2014. aug. 11. 09:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
Ennyire szépen nem tudtam volna leírni, mindenesetre mélységesen egyetértek az előttem szólóval :)
2014. aug. 11. 11:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:

Én is megemelem a nemlétező kalapomat az első válaszoló előtt. Kristálytisztán összefoglalta a lényeget.

Nagy sajtimádó vagyok, és, ha módomban áll, kóstolgatok is.

Én is kóstoltam már szarvasgombásat és feketeáfonyásat is.

Bevallom az előbbin nem éreztem a lényeget, mivel fogalmam sincs milyen ízű lehet a hires szarvasgomba, de ez már így is fog maradni.

A friss , túrójellegű sajtokat is sokféle ízesítéssel ettem már, a diós, a borsos nekem nagyon ízlik, de a zöldfűszeresekkel úgy vagyok, hogy csak , ha tudom , hogy teljesen friss akkor veszem meg, mert sajnos vettem már zöldpetrezselymeset és snidlingeset is, amiben a fűszernövény megsavanyodott, és nagyon lerontotta a sajt élvezeti értékét.

Szóval kedves kérdező, ne higgy egy öntelt sajtkészítőnek, mert rajta kívül mások is tudnak jó sajtot gyártani és fantáziával is rendelkeznek.

A boroskóláról nem tudok nyilatkozni, mert még nem kóstoltam:)

De egy finom vegyes sajttál mellé kínált minőségi vörösborra

bármikor el lehet csábítani.

2014. aug. 11. 16:51
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!