Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Hol kapok humuszt? SOS!

Hol kapok humuszt? SOS!

Figyelt kérdés

Kérlek segítsetek! Hol tudok venni dobozos humuszt?

Ki szeretném próbálni, milyen az íze, finom-e stb..

És ha ízlik, akkor utána szeretnék csak itthon neki látni készíteni.

A vicces kedvükben lévő, "a földben találsz humuszt" és társai kommentelők válaszát tartsák meg maguknak:))

2014. aug. 8. 12:01
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
A minap láttam az Intersparban is a hűtőpultnál.
2014. aug. 8. 12:18
 2/13 anonim ***** válasza:
Én is a Sparban szoktam venni.
2014. aug. 8. 12:28
 3/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!:) Ment a zöld kéz.
2014. aug. 8. 12:34
 4/13 anonim ***** válasza:

"a földben találsz humuszt és társait". bocs, csak vicceltem, magas labda volt. :)

Komolyra fordítva a szót: ha pesti vagy, kipróbálhatod pár kajáldában is:

[link]

2014. aug. 8. 12:43
 5/13 anonim ***** válasza:
64%

#4. Tényleg nem vicc, meg kellene tanulni, -aki ilyen dolgokat eszik- hogy mi a rendes neve!

-A HUMUSZ a talaj sajátos és egyik fontos alkotóeleme: az a szerves anyag a talajban, amely átesett a humifikáció folyamatán.

-A HUMMUSZ egy krémes állagú közel-keleti (arab) étel, melyet csicseriborsóból és tahiniből (tahina) olívaolaj, citromlé és fokhagyma hozzáadásával készítenek.

2014. aug. 8. 13:15
 6/13 A kérdező kommentje:

3.-as köszönöm a választ, ment a zöld kéz!:)

4.-es. Nem volt szükségem a kioktatásra. Most hogy kihagytam egy "M" betűt, rosszul fogsz aludni? ;)

2014. aug. 8. 13:19
 7/13 anonim ***** válasza:
54%

"meg kellene tanulni, -aki ilyen dolgokat eszik- hogy mi a rendes neve! "

A rendes nevét tudta a kérdező, a szokásos helyesírástól eltért egy M betűvel. Ugyanakkor nem tudom, hogy van-e MTA állásfoglalás arról, hogy magyarul hogyan írjuk. Ha meg nincs, akkor még akadémiai ajánlás sincs, csak megszokott írásmód...

2014. aug. 8. 13:23
 8/13 anonim ***** válasza:
31%
#6-os: Nem akartalak kioktatni! Attól, hogy én jól alszom, vagy sem, te még ostoba maradsz!
2014. aug. 8. 15:07
 9/13 anonim ***** válasza:
31%

#7-nek: MTA állásfoglalás helyett figyelmedbe ajánlom a Wikipédiát:

[link]

2014. aug. 8. 15:09
 10/13 anonim ***** válasza:
58%

itt hetes. Ha, és amennyiben a wikipédiát megbízható forrásnak tekintjük helyesírási ügyekben, akkor is csak ennyit ír:

"Mivel hangalakja a teljesen más jelentésű és eredetű humusz szóéra emlékeztet, az étel nevének írásakor általában a hummusz formát részesítik előnyben."

Tehát érted: "előnyben részesít". Ahogy szerintem a többi helyesírási szabály sem szentírás, úgy azt gondolom, hogy ezen rugózni is minimum felesleges, a kérdezővel személyeskedni, és leostobázni meg elég indokolatlan.

2014. aug. 8. 15:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!