Pattogatott kukorica zacskójában maradt sós olaj szerűség káros ha lenyalogatom?
Én régebben a maradék kukoricával "kimártogattam" a zacsit.
Meg is dagadt tőle a fejem másnapra mindig.
Elég egészségtelen. :/
Nem tudományos forrás, de érdekes:
A 3 fő érv a mikrós popcorn ellen
A vaj-aroma rendkívül káros! A betegségeket főleg ez az összetevő okozza. A diacetil (da) egy vegyi anyag, amely a mikrózható pattogatott kukoricában jellegzetes vajízt és aromát ad a popcorn-nak. Egy 2012-es toxikológiai kutatás azt mutatja, hogy ez a megszilárduló diacetil lehet az egyik oka az Alzheimer-kórnak.
A pattogatott kukorica tasakjának belseje egy olyan anyagot tartalmaz (PFOA, azaz perfluorooctanoic sav), amely megakadályozza, hogy a kész szemek odatapadjanak a zacskóhoz. Ez az anyag károsíthatja a májat és rombolja az immunrendszert. Veseproblémákat okoz, komoly légúti és asztmatikus tünetek kiváltója. A legnagyobb dózissal a popcorn-tasak felnyitásakor találkozol, de mindvégig jelen van.
A hidrogénezett olajok különböző gyulladásokat okozhatnak.
Én személy szerint azért nem nyalogatnám ki, mert szerintem szörnyű. Iszonyatosan sós olajat nyalogatni? Brrrr.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!