Nagyon régen ettem ilyen kalácsot, de most eszembe jutott, nosztalgiáztam egy kicsit:
négyszögletű volt ha jól emlékszem, de a tetején még megvolt egy kicsit a kalácsra jellemző masni.
Nagyon zsíros/olajos volt. Nem mint a mostani kalácsok. Ez ha megfogtad, a kezed ragadt az olajtól. De nagyon jó íze volt.
Valami nagyon-nagyon olcsó márka lehetett, mert óvodás és általános iskolás koromban gyakran ilyet kaptunk.
Nagyon rég ettem ilyen, 10-15 éve, nem tudom hogy forgalomban van-e még.
Rémlik valakinek? Beugrik valami a jellemzők alapján? :)
2014. júl. 14. 20:07
1/7 anonim válasza:
"de a tetején még megvolt egy kicsit a kalácsra jellemző masni"
Milyen masniról beszélsz? Nem ismerek semmiféle kalácsot, amin masni lenne - el sem tudom képzelni, mi akar ez lenni!
2014. júl. 14. 20:54
Hasznos számodra ez a válasz?
2/7 A kérdező kommentje:
Jaj, nem masni, hanem a fonás :) figyelmetlen voltam
2014. júl. 14. 21:15
3/7 anonim válasza:
Briós ?
2014. júl. 14. 21:30
Hasznos számodra ez a válasz?
4/7 anonim válasza:
Meretre mekkora volt? Milyen izu volt? Elore csomagolt volt? (Csak mert markat is emlitettel...) Nem lehet, hogy a tetejen nem olaj, hanem valamilyen atlatszo cukros maz/lekenes az amit ereztel?
2014. júl. 14. 22:28
Hasznos számodra ez a válasz?
5/7 anonim válasza:
Ez egyszerűen egy olyan kalács volt, amiből még nem spórolták ki az anyagot. Manapság ilyet már csak akkor ehetsz, ha elkészíted magadnak, vagy megveszed egy igazi, tisztességes pékségben, nem hiszem, hogy az előrecsomagolt, szeletelt termékek között akad ma is ehető. (Ha négyszögletes volt, akkor bizonyára dobozformában sütötték, ipari keretek között ez praktikusabb, mint a szép, fonott kalács.)
2014. júl. 14. 22:56
Hasznos számodra ez a válasz?
6/7 anonim válasza:
"Nagyon zsíros/olajos volt. Ez ha megfogtad, a kezed ragadt az olajtól."
Utolsó: Ha NEKED ez a jó kalács ismérve, amiböl nem spóroltak ki semmit, akkor igencsak el vagy tévedve, hogy egy igazi jó, házi kalácsnak milyennek kellene lennie!!!! Olyan, hogy a kezed zsíros/olajos legyen, nem szabad lenni, mert akkor valamit nagyon rosszul csinálsz!
2014. júl. 15. 08:08
Hasznos számodra ez a válasz?
7/7 anonim válasza:
De a kerdezo egy olcso markara kerdezett konkretan, nem a kalacs fajtajara, ebbol gondolom, hogy csomagolt volt. Viszont ha a csomagbol kiveve is olajos-zsiros, az eleg brutal. :) ezert gondoltam, hogy valami ragacsos atlatszo mazzal keverheti, az egyes elore csomagolt croiassantoknal is elofordul.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!