Mirelit burgonya falatkákat, ha kint hagyom 1,5 órán át a szobában akkor lehet baja?
Figyelt kérdés
Ilyen mirelit potato fritterről lenne szó. 1,5-2 órát nem volt a mélyhűtőben most meg ilyen büdös szaga van, pedig még felbontatlan. Bár lehet, hogy ez alapból büdös kicsit.2014. júl. 12. 21:33
1/9 anonim válasza:
Attól nem, hogy másfél órát nem volt fagyasztóban, hiszen lehet, hogy így is nulla fok alatt van. Lehet, hogy alapból számodra kellemetlen szagú. Ha forró olajban kisütöd, nem lesz semmi baja.
2/9 A kérdező kommentje:
De azt mondják, hogy a kilvadt mirelit kaját nem szabad újrafagyasztani. 1,5 óra alatt szerintem eléggé kiolvadt.
2014. júl. 12. 21:56
3/9 anonim válasza:
felolvadt és újrafagyasztottad? akkor nem csoda, ha büdős, dobd ki!
4/9 anonim válasza:
Hát, újrafagyasztani nem. Azt hittem, meg akarod enni, azért vetted ki. Még holnap is megeheted, ha addig fridzsiderben tartod.
5/9 anonim válasza:
Most akkor mikor volt kivéve? Régebben és visszaraktad vagy most van éppen kinn két órája? Előbbi esetben kidobandó, utóbbi esetben holnap még megehető.
6/9 A kérdező kommentje:
Megvettem a boltban és elfelejtettem betenni azonnal. De 1,5 óránál nagyon többet biztos nem volt kint. Plusz ilyen mirelit gyros húst is vettem, az nem büdös. Beraktam őket a mélyhűtőbe gyorsan. Ha holnap elkészítem a gyros húst még jó lehet? A másikat meg dobjam ki? :S
2014. júl. 12. 22:13
7/9 anonim válasza:
Nagy valószínűséggel hő hatására elpusztulnak a baktériumok. Mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy kockáztat-e, ha nem túl nagy a kockázat, vagy inkább veszni hagy párszáz forintot. Én szerintem megsütném, és ha a legcsekélyebb mértékben is szokatlan lenne az íze vagy a szaga, akkor kidobnám. Kisgyereknek és vendégnek mindenesetre ne adj.
8/9 anonim válasza:
Ha kint felejtetted a mirelitet, ebben az időben és ennyi idő alatt biztos, hogy kiolvadt. Mélyhűtőbe ne tedd már be, hanem süsd ki mindet!
9/9 anonim válasza:
Ha betetted, akkor süsd ki a krumplit bő forró olajban!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!