Férges borsótól lett valakinek baja?
Figyelt kérdés
Kaptam a szomszéd nénitől borsót. Kifejtettem, zöldséglevest főztem belőle. Egy jó adagot ma fagyasztottam volna le, most vettem észre, hogy szinte mindegyik férges. Pici pötty van rajta. Kidobjam?2014. máj. 29. 19:20
1/7 anonim válasza:
Ha már lefagyasztottad, akkor igen, mert nem tudod ellenőrizni, hogy tényleg férges-e a fekete pötty alatt (de általában az). Ha van még olyan, amit nem fagyasztottál le, tedd bele hideg vízbe 1-2 órára. Ha jönnek ki belőle férgek, akkor dobd ki az egészet. Ha egyet sem találsz a vízben, biztosan nem férges, mert az a vízben kijön.
2/7 anonim válasza:
1. vagyok: Nem tudok róla, hogy férges borsót ettem volna. Persze lehet, mert ettem már üzemi étkezdében, büfében stb. Egy biztos, borsótól még ne lett semmi bajom.
3/7 A kérdező kommentje:
Még nem fagyasztottam le. Mekkora férgeket keressek? Simán látható?
2014. máj. 29. 19:31
4/7 anonim válasza:
Igen, a borsóból apró fehér kukacok bújnak elő.
5/7 anonim válasza:
Egyébként nem lesz bajod tőle. Még az élelmiszer iparban is meg van határozva hogy a kész termékben mennyi féreg lehet. Gondolok itt a konzervekre, lisztre, félkész kajákra. Fogd fel úgy mint egy új protein forrást. :) De igen, ha beáztatod, akkor a nagyja kijön a borsóból. Én semmiféle képpen nem dobnám ki. Szegény ember vízzel főz. :) Az enyhe tél miatt nem pusztultak el a férgek és a kártevők a kertekben és aki nem szokott permetezni -mint ahogyan én sem- azok mind a hajukat tépik most. S még csak most jön majd a gyümölcs szezon. :(
6/7 anonim válasza:
A vizespróbát csináld meg mindenképpen. Szerintem korai lenne még a borsó kukacosodása, de előfordulhat.
ha van benne, akkor a vízben előbújik, kicsit nagyobbak, mint a cseresznyében vannak.
Fehérje ide vagy oda és nem enném meg a kukacos borsót az biztos.
A cseresznyét sem, ha látom hogy egyben is volt.
Nem megy le egyszerűen, nem tehetek róla, hogy nem tudom elfogadni.
7/7 A kérdező kommentje:
Kidobtam... Kicsit szívfájdalommal, mert mégiscsak étel, de nem akaródzott. :(
2014. jún. 4. 09:17
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!