Egynapos útra két fő számára milyen kaját vigyünk?
Azt azért nem hiszem, hogy ne férne el a szendvics, bár nem tudom, mennyit esztek...
A magam részéről mindig viszek egy kis doboz olajos magvat és aszalt gyümölcsöt kiegészítésnek, az nem kevés kalória egységnyi térfogatban és nassnak se rossz, bár sokkal töményebb ételem is van, de az nem mindenkinek való, bár csak mert szinte merő zsír (diós vaj, konkrétan, nagyon szeretem), lehet kenyérrel és banánnal is enni. De ilyet csak többnapos útra viszek, egyet elég könnyű megoldani normál ételekkel.
Sosem voltam szendvicses típus, mindig inkább valami pogácsát vagy sajtos puffancsot, muffint sütöttem az ilyen rövid elutazásokra, ami tartalmas, finom, könnyen megfogható... Nyers zöldséget is pakolok mellé külön, számomra az alapvető. Ha nincs direkt az ételben, akkor sajtot, húst is lehet mellé pakolni (de tényleg nem látok problémát a sima szendvicsben). Plusz almát vagy banánt is szoktam vinni, nekem mindennap kell gyümölcs s az alma nem törékeny, a banán pedig engem laktat egy rövidke időre, hasznos tud lenni.
De vittem már rántottát is, némi mandulával felturbózva :) Szeretem, ha van valami enyhén étel, nemcsak kenyérféle (bár az én kenyerem ma már magkenyér, ami előnyös, mert roppant laktató kis térfogatban. persze nem mindenki bírja a zsír alapú táplálkozást).
Nem kicsit számít, hogy kinek milyen az étrendje s mire van szüksége napi szinten, de töményebb, laktató, könnyen megfogható ételek előnyösek, de semmi akadálya nincs annak sem, hogy valaki kanállal egyen valamit egy dobozból, na itt már rengeteg lehetőség van, csak a legromlandóbbakat kell mellőzni s itt sem árt, ha tartalmasabb az étel.
Tapasztalatbol ajanlom ilyen esetekre:
Mini pogacsak (turos, sajtos, krumplis,vajas, tejfolos stb.)
Sajtos rudacskak/sos rudacskak
Rizsfelfujt kockakra vagva
Vargabeles kockakra vagva
Gofri uresen
Ozgerinzes puspokkenyer dioval-mandulaval-mogyoroval szeletekre vagva (csokibevonat nelkul!)
Almas pite/turos pite/makos pite/zoldseges pite
Zacskos diakcsemege, muzliszelet (keksz nem, mert konnyen torik)
Ezekben az a jo, hogy nem lesznek elvezhetetlenek akkor sem, ha mar utaznak egy ideje, nem kell melegiteni oket, nincs semmilyen szaguk, nem morzsaznak vagy esnek darabokra. Egy jol zarodo muanyag dobozt belelj ki papirtorlovel es tedd bele oket szepen, a tetejet is fedd le, semmi bajuk nem lesz.
En nem szeretek szendvicseket vinni, mert a zoldsegek frissen jok. A fasirt-rantott hus kategoria meg ... hat mondjuk ugy, hogy nem az en stilusom az ilyen jellegu etel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!