Lejárt szalámi?
Figyelt kérdés
ha a hosszú rudas kivitelű pick téliszalámi már 3-4 hónapja lejárt akkor még meg szabad enni? vagy ilyenkor már lehetnek benne olyan baktériumok stb amik nincsenek jó hatással az emberre? gondolom nem ok nélkül tilos ilyet árúsítani2014. ápr. 9. 18:21
2/10 A kérdező kommentje:
én sem.. szüleim meg most csináltak belőle szendvicset és megeszik mert azt mondták nincs rossz íze.. mondtam nekik hogy azt íz alapján nem fogja tudni megmondani hogy van e benne egészségre káros baktérium a lejárt tartósítók miatt vagy nincs
2014. ápr. 9. 18:42
3/10 anonim válasza:
Én megenném, ha éhes vagyok, ettem már régebbi dolgokat is és vagy semmi bajom nem volt vagy ment a hasam azt ennyi..De tudod nem mindenki van olyan helyzetben hogy válogasson.
4/10 anonim válasza:
ráadásul a pick szalámi nem valami olcsó élelmiszer
Volt hogy a penészes májat megettem, mert nem volt kajám.
5/10 anonim válasza:
Ha baja van azt éreznéd. A téliszalámi meg pont azon kevés kaják egyike ami baromi sokáig eláll.
6/10 anonim válasza:
Csak a tartósítószer ilyenkor már átalakult karcinogén anyaggá...
7/10 A kérdező kommentje:
6. hol olvastál erről? én nem találtam google-ben semmit erről
2014. ápr. 10. 18:43
8/10 anonim válasza:
Nem google-ban tájékozódom. Orvosi egyetemen tanultuk. A nátrium-nitrát-ból keletkezik ez az anyag, csak a neve nem jut eszembe most:S
9/10 A kérdező kommentje:
nitrózamin..
ha sok nátrium-nitrit-et fogyasztassz vagyis sok szalámit amiben ez van akkor mutatkozik meg ez a karcinogén hatás
de abban biztos vagy hogy ha lejárt a szavatossága a szaláminak akkor veszélyesebb?? már a szalámiban is nitrózaminokká alakul?
2014. ápr. 10. 19:22
10/10 anonim válasza:
Ha sokat fogyasztasz akkor is, meg akkor is, ha romlott termékben van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!