Érdemes valamit tenni, ha az ember utólag jön rá, hogy valószínűleg romlott ételt evett?
Onnan jutott ez eszembe, hogy ettem a krumlis tésztából és csak már később esett le, hogy talán nem jó, mert kicsit fura az íze és aztán megszagolva a szaga sem olyan volt, mint kellene.
Ilyenkor lehet rá tolni valamit, ami megelőz egy esetleges fertőzést?
Ha a tejre érzékeny vagy, és meghajt, ha iszol, akkor most valóban igyál tejet.
Akire a tej nincs ilyen hatással, az ebben az esetben ihat pl. egy csésze langyos citromos kamilla teát is. Fertőtleníti a gyomrot, tisztítja a beleket.
Kb hány napos lehetett amit megettél? Csak mert ilyesmi miatt teljesen feleslegesen aggodalmaskodsz, hogyha egy egészséges ember vagy. Semmi bajod nem lesz tőle, elvégre a gyomor sav sem véletlenül van. Emészt, még azt is amit gyakran nem kellet volna megenni. Nem sok minden éli túl.
Ahhoz, hogy tényleg valami bajod legyen, ahhoz látványosan romlottnak kéne lennie, penészes, és elviselhetetlen szagú, más a színe. Van jó pár biztonsági óvintézkedés a szervezetedben, mint pl a hányás. A tested tudja mi a rossz, és egyszerűen megválik tőle, ha nem tud meg birkózni vele. Szóval, ha nem érzed magad rosszul, nem émelyegsz, akkor a többit is megeheted másodiknak... :D
UI.: Nem véletlenül mondják, hogy ami nem öl meg az csak megerősít, ugyanis, azzal hogy megetted, a benne élő baktériumok feladatot jelentettek az immunrendszerednek, amit megjegyzett, így később már jobban véd ellene.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!