A piacon vett kimért rágcsálnivaló magféleségeket nem kell megtisztítani valahogy?
Pl. árulnak ott diákcsemegét kimérve, amiből lehet venni, aztán rágcsálni, ha éhes az ember. De a diákcsemege ugye zsákból jön, meg lapátolják ki-be a zsákból szóval nem teljesen higiénikus a dolog.
Nem kellene ezt megtisztítani evés előtt? Ahogy az ember a piacon vett gyümölcsöt/zöldséget is megmossa, erre is ráférne valami tisztítás, de magokat vízzel tisztítani furcsa lenne.
Ti vesztek ilyesmit? Ha igen, akkor csináltok vele valamit evés előtt? Itt most nem olyan magokra gondolok, amiket beleteszel süteménybe, meg hasonlóba, hanem olyanra, amit nyersen rágcsálhat az ember, mint pl. a diákcsemege egyveleget.
Ahol tasakolják, ott mi módon tárolják előtte? Talán csak nem zsákokban?
Az almát megmosom, de pl. narancsot, mandarint, kiwit, banánt, hagymaféléket soha.
A fahéj tudod hogyan kerül hozzád?
Piszkos (?) emberek lefejtik a fáról. Leülnek a földre (!), a (piszkos) lábujjuk közé veszik a kéreg egyik végét a másik lábukkal megtámasztják, majd egy meg nem mosott macsétával méretre vágják. Amikor összejön egy adag, a piszkos kezében tartott nem megmosott szállal összeköti.
A papírzacskóig senki nem tisztít semmit.
Kávéval, kakaóval is hasonló a helyzet.
Én megértelek, én sem tudom az ilyesmit jóérzéssel megenni mosatlanul.
Mandulát és mogyorót szoktam venni piacon és hát megmosom. Szűrőkanálba, folyó víz alatt. Hagyom picit csöpögni, majd egy papírtörlővel bélelt tálcán szétterítem. Pár óra alatt megszárad és utána lehet jóérzéssel ropogtatni! :)
Arra figyelj csak, hogy mosás után már edd, ne nagyon tárold.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!