Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Miért puhul meg reggelre a...

Miért puhul meg reggelre a kenyér, ha a (hermetikusan lezárt) teszkós szatyorban hagyom éjszakázni?

Figyelt kérdés
Mindig is érdekelt ez a kérdés, számomra a mágia ezen formája kiváltképp megfoghatatlan :D

2014. márc. 26. 21:01
 1/2 Madve válasza:
A pára miatt. Kicsapódik a kenyérből, amit újra felszív. Ha nem takarod be, akkor szimplán elpárolog belőle, és ezért szárad meg.
2014. márc. 26. 21:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:

Pedig nem kell hozzá nagy fantázia. :)

A kenyér folyamatosan veszít a nedvességéből, ha ezt a nedvességet mellé zárod, akkor fel fogja szívni.


A friss kenyér belül nedves, kívül száraz, (ropogós, kevés a víztartalma) ha hermetikusan lezárod, akkor ez idővel kiegyenlítődik.


Rakd olyan papírzacskóba, amiben a nagyobb boltok szokták a saját kenyereiket, hogy az egyik fele papír, (ez felvesz némi nedvességet) a másik oldala sűrűn perforált nejlon, (az többnyire meggátolja hogy nagyon kiszáradjon a kenyér, de mégis hagyja szellőzni)

és rakd a hűtőbe, mert minél hidegebb valami , annál kevésbé párolog, tehát a hideg kenyérbe jobban belül marad a nedvesség.

2014. márc. 27. 04:23
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!