Chili gondozása?
Figyelt kérdés
Vettem 2 fajta chili paprikát egy Trinidad Moruga Red és egy Bhut Jolokia Chocolate.
Namár most én még nem ültettem paprikát és nem tudom hogy hogy is kell kezelni. Balkonládába kiültettem őket kb 1cm mélységbe (virágföldbe). Locsolni hogy kell a magokat ültetés után?
2014. márc. 26. 19:37
1/4 anonim válasza:
Mint ismeretes, a magok csak nedves talajban csíráznak ki, de a csírázás alatt legalább szobahőmérsékleten kell tartani! Utána is rendszeresen kell locsolni, mert a kiszáradást nem viselik el. A paprika különösen vízigényes, de egyben sok napfényt és meleget is kíván.
2/4 A kérdező kommentje:
A locsolást ilynekor magkorban alúlról való vízfelvételt jelent, vagy felüűlről is lehet locsolni?
2014. márc. 27. 05:42
3/4 A kérdező kommentje:
a nap folyamán ki tehetem ablakba a balkonládát? mivel fekete szívja a meleget és + hőmérséklethez jutna
2014. márc. 27. 06:19
4/4 anonim válasza:
Amíg csak csíráztatsz, felülről locsold. Ilyenkor nagyon szeretik a meleget, akár 25 fokot is. amíg a magok még nem keltek ki, addig mindegy, hogy éri-e őket fény, de ha már kicsiráztak, akkor mindenképpen ablakba tedd, hogy érje sok napsütés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!