Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Milyen halat lehet enni ami...

Milyen halat lehet enni ami egészséges?

Figyelt kérdés
értem ez alatt, hogy ilyen pangasius meg tilápia kilőve
2014. jan. 24. 18:50
 1/6 anonim ***** válasza:

A tilápiával mi a bajod? Dél-Amerikától Ázsiáig sok helyen fogyasztják szívesen, én még nem hallottam róla, hogy káros lenne.

Amúgy szinte minden halat lehet nyugodtan. A (ténylegesen) tengeri és a forrásvízi halak mindig jobb hírnévnek örvendenek a farmokon növesztett és édesvízi halaknál, de ettől még pontyot meg csukát is nyugodtan lehet enni. Tonhalnál a higanytartalomra kell odafigyelni, de kb. naponta kellene enned ahhoz éveken át, hogy ez tényleges problémát okozzon.

Ha megengedheted magadnak, próbálj horgászott tengeri halat venni, bár az legtöbbször méregdrága és ritkán is található meg.

2014. jan. 24. 19:00
 2/6 anonim ***** válasza:
Az itthon kapható édesvizi halak mind egészségesek. /ponty, csuka, kárász, amúr, stb./ Drágábbak, de nagyon egészségesek a pisztráng, fogas, süllő. Folyami halaink: márna, kecsege, domolykó.
2014. jan. 24. 19:05
 3/6 anonim ***** válasza:
ebi
2014. jan. 24. 19:25
 4/6 A kérdező kommentje:

első: a tilápia konkréten minden szart megeszik, de szó szerint

kedvem támadt hozzá...

2014. jan. 24. 19:56
 5/6 anonim ***** válasza:
Egyél pontyot, amurt, keszeget, csukát, hazai halakat.
2014. jan. 25. 08:10
 6/6 anonim válasza:

A pangasius az, ami a szemetet is megeszi, de a tilápia nem.

Lazac, tonhal és afrikai harcsa nagyon-nagyon jók, utóbbi átütő halíztől, szagtól és szálkáktól is mentes!

2014. jan. 25. 08:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!