2 kg hús, mennyire tud összesülni?
Nagyon jó étvágyú nagy darab ember vagyok, de létezik, hogy megettem tegnap 2kg tarját?
A hentesnél 2kg-t vásároltak nekem, azt kisütve mind megettem(kb 8-10 szelet volt). Veszthetett- e jelentősen a súlyából sütés után, vagy átverték vásárlómat a hentesnél, avagy tényleg ilyen sokat eszem?
Igen veszit sütés közben a súlyábol: Nem csak a száraz hús része ,de a tarját körül vevő zsír is kisül belőle.
azt szokták mondani,hogy 1kg hús kb 10% veszit sütés közben a teljes súlyából.
persze ,nagyon sok függ attól is ,hogy ténylegesen mit evett az állat.
Aztaqva...
A tömeg mindegy, 2 liter vizet is meg tudsz inni, meg 3-mat is, de húsból... más a tápanyagtartalom, a szárazanyagtartalom nem változik, és ez a lényeg, ez laktat. (Ezért is mérik a receptekhez, kalkulácuókhoz is mindig nyersen a húst, és minden mást is)
Én mondjuk csoffadék vagyok, így egy fél kilónál megállok.
Ha sokat bírsz enni, talán bemehet egy kiló, de húsból olyan sok egyszerre már nem egészséges.
Egyébként 8-10 szelet tarja, ha 2 kiló volt, az bő 20 dekás szeletek, az mondjuk olyan, mint 2 tenyérnyi hús!
Szerintem képtelenség olyanból 10-et megenni.
Ilyen szeletből egy étteremben kb 1 szelet 1 adag. (25 dkg-nál nem igazán vágják nagyobbra)
Én ilyenből 2-t bírok megenni, kevés körettel, ha valaki nagyon sokat bír enni, legyen a duplája.
És még mindig csak 4 szeletnél tartunk...
Szerintem 1 kiló volt az inkább.
Illetve az is kérdés, mennyi idő alatt etted meg.
Ha egész nap csipegetted, bemehet, de úgy, hogy leülsz, és bevágod... Evőversenyeken vannak ilyen mennyiségek.
A szeletek 1-1,5 tenyérnyi nagyságúak voltak.(saját tenyerem), kb ujjnyi vastagságúak.
Ha elmegyünk pizzázni én 2öt szoktam enni, általában poénkodnak is velem, ill. viccelődnek. De 2 kg az sztem is sok húsból.
Egyszerre ettem meg.
Amúgy úgy is számolhatod, hogy 1 tarja 2,5 kg.
Ha a végéből levágjuk azt az öklömnyi keményebb fej felőli részt, az úgy kb. 2 kg.
Veszíthet a súlyából, ha rossz minőségű hús, akkor egészen sokat is, de másfél kg biztos megmaradt, az meg azért már nem kis mennyiség.
Köretet is ettél hozzá?
Doc Holiday:
naná :)
Félre értés ne essék,
nem arcoskodni akarok vagy ilyesmi, csak szeretném tudni, hogy valóban bírok ennyit, vagy itt vmi tévedés történt.
azon agyalok, hogy mi az a sablon méretű/súlyú kaja amihez viszonyítani tudok, de a pizzán kívül nem jut más eszembe.
halból tudok nagyon sokat enni még azt tudom. De ha pl. hekket eszem, abból is max 4db esik jól.
Steaket nem fogyasztok,csak néha étteremben, mert a 2 adagra rámegy a gatyám és az se nagyon elég.
És nem zavar, hogy ez nem normális?
Húsból 10-15 dkg-val simán jól lehet lakni, megfelelő körettel.
De zavar (kicsit).Ezért is írtam ide, mert picit hihetetlen.
10-15 dkg az nekem szakközepes koromban (kb 30 kgval ezelőtt) is nagyon kevés volt.
amúgy nem vagyok túlsúlyos, csak nagyétkű.
Egyébként, rákérdeztem 1,8 kg volt pontosan, volt csont is rajta kb 1,6 lehetett -10% sütési veszteség(mint mondtátok), de még így is nagyon sok.
Ami érdekes, hogy nem húsból is sokat eszem, de nem olyan látványosan többet mint egy "átlag ember". De nem is érzem jól magam, ha nem eszem egy nap húst (vagyis elég húst).
Egyszer jól beettél, nincs semmi gond, ha nem lettél rosszul tőle. Azért jó, ha máskor 4 vékonyabb szelettel is beéred a testméretedhez képest is, mert a disznóhús köszvényt okozhat, ami nagyon fájdalmas betegség.
egy kb 12 dekás sülthús szeletet a 7 éves vékonyka lányunokám is simán megeszik, kis körettel, mártással.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!