Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Az milyen, ha valaki két-három...

Az milyen, ha valaki két-három napig semmit se kajál?

Figyelt kérdés
2014. jan. 18. 17:49
 1/7 anonim ***** válasza:
68%
Én múltkor semmit se ettem betegség miatt. Nagyon rossz volt, pisilni nem tudtam kimenni kapaszkodás nélkül, felkeltem az ágyból, egyfolytában szédültem.
2014. jan. 18. 17:55
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Az emberek különbözők, így más-más egyénre nézve a hatása is különböző egy pár napos böjtnek. Vannak emberek, akiknek meg sem kottyan - komolyan és olyat is ismerek, aki már egy nap nem evés után is gyengének érzi magát, remeg. Egy jó állapotban levő ember a 2-3 napot egyszerűen megcsinálja. Természetesen más a helyzet akkor, ha valaki eleve le van gyengülve.

Tulajdonképpen a 2-3 napos böjt jót tesz a szervezetnek, de utána pár napig felépítő napokat kell tartani!

Nagyon jelentős szempont az is, hogy mi miatt végzi az ember a böjtöt, önként és dalolva vagy valamilyen kényszerítő körülmény miatt.

Az ember hozzáállásán rengeteg múlik, ha úgy áll hozzá, hogy "lazán megcsinálom", akkor menni fog.

Ha még sosem böjtölt valaki, akkor javasolt 1 napos böjttel kezdeni, például hetente egyszer (vagy 36 órással). Minden héten ezt megcsinálni, másnap könnyen emészthető eledelt fogyasztani.

Utána jöhet a 2-3 napos böjt is. Később lehet ezt is növelni, 7, 14, 21 napos. Ha nagyon komolyan érdekel ez a téma, akkor a neten is utána tudsz olvasni, illetve lehet méregtelenítésről, böjtről, léböjtről szóló könyveket kapni.

2014. jan. 18. 18:14
 3/7 anonim ***** válasza:

Ha nagyon rossz kedvem volt régebben, az is előfordult, hogy 4 napig nem ettem, csak ittam.

Alapvetően nincsenek rossz emlékeim róla, reggel és este korgott a gyomrom általában, de nálam ez úgy működik, hogy kb. fél óra alatt elmúlik, utána nem érzem magam éhesnek.

2014. jan. 18. 18:36
 4/7 anonim ***** válasza:

Nekem 7 nap a "rekord".

Igazából az eleje nehezebb, úgy gondolom az első 2 napon a legnehezebb megállni, hogy ne

A vége felé viszont már elég rossz, fura íz van a számban, ezért mindig fogat mostam meg rágóztam.

Meg kb a 6. naptól már tényleg elég gyenge voltam, szóval például felmenni a lépcsőn akár 1 emeletet is, elég nagy kihívás.

Ilyen egy hetes koplalás után nagyon óvatosan kell enni, nem úgy mint én, hogy bezabálni, mert annak egész éjszakás rosszullét lesz a vége.

Ezt nem kívánom senkinek, mert szörnyű érzés. Hanyatt fekve feküdtem az ágyon, 1 cm-t se mertem megmozdulni, mert egyből elhánytam volna magam..

2014. jan. 18. 18:53
 5/7 anonim ***** válasza:
*hogy ne egyek
2014. jan. 18. 18:54
 6/7 anonim ***** válasza:

És ugyan mi a halál értelme van 7 napig nem enni? -.-

Ha nem vagy rászorulva, egyél ameddig megteheted, tartsd magad erősen és egészségesen, nem kell azzal menőzni hogy ki bírja tovább -.-

2014. jan. 20. 11:00
 7/7 anonim ***** válasza:
89%

A böjtölésnek van értelme. Többféle céllal is nekifoghat az ember a böjtnek, van, aki egészségügyi, mások vallásos, megint mások mentális, spirituális céllal végzik el.

Az 1 hetes böjt - megfelelően kivitelezve! - nagyon jótékony lehet az emberi szervezetre. Nem kell ecsetelnem a méregtelenítő hatását, másik erős eredménye az akaraterő fejlesztése például.

A korábbi hozzászóló a "rekord" szót idézőjelbe tette, így azt gondolom, hogy talán - remélem - nem a menőzés volt a célja, hanem arra utalt, hogy neki az volt eddig a maximum teljesítménye ezen a téren.

(Mellesleg nem tartom szerencsésnek a "rekord" kifejezést magam sem ebben a témában. Amikor böjtölök, számomra az magánügy, nem szoktam nagy dobra verni, de vannak helyzetek, amikor persze elkerülhetetlen, hogy kiderüljön, például, ha társaságban kínálgatják az embert.)

A böjtről egyébként elég jó leírás található a wikin. Többféle böjt létezik, ha jól emlékszem, ott ez össze van foglalva.

2014. jan. 21. 10:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!