Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Miért van egy gyártónak több...

Miért van egy gyártónak több teje?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Sokszor észrevettem, hogy különböző tejeken ugyan az a gyártó van feltüntetve. Pl egy olcsóbb tejen és a kicsivel drágább terméken is. Miért van ez? Tényleg különbözik valamiben a 2 tej az áron kívül, vagy csak afféle "parasztvakítás"?

2013. nov. 30. 18:47
 1/3 anonim ***** válasza:

a gyártó lehet egy, ők eladják cégeknek akik ezeket forgalmazzák, az egyik drágábban adja a másik olcsóbban

márkát fizeted legtöbbször nem a minőséget

2013. nov. 30. 19:03
 2/3 anonim ***** válasza:

Egy tejgyárban nem feltétlenül csak egy beszállítótól, gazdától hoznak tejet, hanem akár több tíztől is, így igen, különbözhet a tej.

De előfordul az is, hogy azonos. Pl. én egy dél-németországi tejterméküzemben dolgoztam, és a Magyarországra/Szlovákiába, stb. tartó tesco pudingok ott készültek, és tartálycsere nélkül, ugyanaz ment beléjük, mint bizonyos német fajtákba, amit háromszoros áron adnak el.

2013. nov. 30. 20:09
 3/3 anonim ***** válasza:

Okozhatja az is (és leginkább ez az oka), hogy az adott kereskedő mekkora tételben vásárol a gyártótól. Az a kereskedő, akinek csak 1-2 üzlete van, megkapja a terméket = tejet egy bizonyos árért, és rápakolva a saját hasznát adja neked tovább.

A másik kereskedőnek viszont van 8-10 boltja, tehát lényegesen többet vásárol, ezért a gyártótól bizonyos árengedményt kap. Ő erre a csökkentett árra pakolja a saját hasznát, ezért tudod nála ugyanazt olcsóbban venni!

2013. dec. 1. 11:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!