Hol lehet Budapesten lóhúst venni? Nem kolbászt, hanem tőkehúst!
Ez szomorú.
Egyébként hol van erről bármilyen szabály, paragrafus? Mert én nem tudok ilyenről és nekem kicsit furcsa. Az hogy sokan elzárkóznak a lóhús elől nem jelenti azt, hogy nem lehet árulni. Szerinted létezik a Magyar jogban olyan rész, ahol felsorolják hogy melyik állatokat lehet tőkehúsként árulni és melyiket nem?
Valójában nem tilos árulni, csak a vágóhidaknak nincs engedélyük lovat vágni.
Azaz van egyetlen egy lóvágási engedéllyel rendelkező vágóhíd Magyarországon, ott is évente összesen kb. 50 lovat vágnak, amit fel is dolgoznak.
Ennek a cikknek a legvégén van erről szó, az eleje meg azt mutatja be, hogy miért nincs rá itthon kereslet.
Viszont vágólovak tízezreit exportáljuk, döntően Olaszországba és a Benelux államokba.
Amikor ősapánk meghalt levágták a lovát. A ló fejét és lábait mellé temették a maradékon meg megülték a halotti tort.
A germán törzseknél sem volt másként, csak a Római Egyház valami oknál fogva megtiltotta a lóhús fogyasztását. - Meg kellene kérdezni valaki egyházi embert miért? Talán Ő tudja.
Olaszországban ettem lóhúst. Escaloppe de cavallo con verdura e spaghetti. Szelet hús volt olíva olajban paradicsom, sárgarépa és cukorborsóval együtt sütve dinsztelve. Finom volt, hogy másnap is megrendeltem. Közben összejöttem egy sráccal aki tudott olaszul. Meginvitáltam a trattoriába, de ő bizony nem akart lóhúst enni, bármennyire is ízlett nekem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!