Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Hol lehet Budapesten lóhúst...

Hol lehet Budapesten lóhúst venni? Nem kolbászt, hanem tőkehúst!

Figyelt kérdés
2013. nov. 24. 23:19
 1/4 anonim ***** válasza:
0%
Sehol, mert tilos árulni tőkehúsként.
2013. nov. 25. 03:43
 2/4 A kérdező kommentje:

Ez szomorú.

Egyébként hol van erről bármilyen szabály, paragrafus? Mert én nem tudok ilyenről és nekem kicsit furcsa. Az hogy sokan elzárkóznak a lóhús elől nem jelenti azt, hogy nem lehet árulni. Szerinted létezik a Magyar jogban olyan rész, ahol felsorolják hogy melyik állatokat lehet tőkehúsként árulni és melyiket nem?

2013. nov. 25. 10:17
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Valójában nem tilos árulni, csak a vágóhidaknak nincs engedélyük lovat vágni.

Azaz van egyetlen egy lóvágási engedéllyel rendelkező vágóhíd Magyarországon, ott is évente összesen kb. 50 lovat vágnak, amit fel is dolgoznak.

Ennek a cikknek a legvégén van erről szó, az eleje meg azt mutatja be, hogy miért nincs rá itthon kereslet.

[link]

Viszont vágólovak tízezreit exportáljuk, döntően Olaszországba és a Benelux államokba.

2013. nov. 25. 13:41
 4/4 librikus ***** válasza:

Amikor ősapánk meghalt levágták a lovát. A ló fejét és lábait mellé temették a maradékon meg megülték a halotti tort.

A germán törzseknél sem volt másként, csak a Római Egyház valami oknál fogva megtiltotta a lóhús fogyasztását. - Meg kellene kérdezni valaki egyházi embert miért? Talán Ő tudja.

Olaszországban ettem lóhúst. Escaloppe de cavallo con verdura e spaghetti. Szelet hús volt olíva olajban paradicsom, sárgarépa és cukorborsóval együtt sütve dinsztelve. Finom volt, hogy másnap is megrendeltem. Közben összejöttem egy sráccal aki tudott olaszul. Meginvitáltam a trattoriába, de ő bizony nem akart lóhúst enni, bármennyire is ízlett nekem.

2016. aug. 18. 21:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!