Hogyan tudom kivonni a kapszaicint a csípős paprikából?
Figyelt kérdés
Szeretnék tömény kapszaicint előállítani szivatás céljából2013. nov. 18. 15:49
1/5 anonim válasza:
Fogalmam sincs...
De én biztos, hogy ledarálnám a paprikát, olajban áztatnám, az olajat enyhén melegíteném is.
Esetleg ki is préselném a darálmányt. Aztán a következő adag paprikát is ebben az olajban áztatnám, hogy koncentrálódjon a cucc.
Ez nem tiszta kapszaicin, de miután zsiradékban oldódik, nem lesz egyszerű feldolgozni a végeredményt! :)
2/5 anonim válasza:
Sehogy.
Paprikasprében egyébként tiszta kapszaicin van.
Szívatásnál kicsit erősebb kategória.
3/5 A kérdező kommentje:
olyan kéne amiket üdítőbe lehetne önteni vagyis ízetlen és csak csípős
2013. nov. 18. 16:02
4/5 anonim válasza:
Tegyél bele őrölt paprikát, vagy áztass az üdítőbe csilit. De szerintem lehet kapni ízetlen tabasco vagy salsa szószokat amik nagyon csípnek.
5/5 anonim válasza:
Vágd apró darabokra a paprikát és ragd bele 0.5 vagy 1dl pálinkába minnél erősebb annál jobb, ebben 1-2 órán át áztatod. Ezután kiveszed a paprikát és ott is van a csípős cucc. Ezt beleönötd valamibe az tuti csípni fog :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!