Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Hogyan tudom kivonni a kapszai...

Hogyan tudom kivonni a kapszaicint a csípős paprikából?

Figyelt kérdés
Szeretnék tömény kapszaicint előállítani szivatás céljából
2013. nov. 18. 15:49
 1/5 anonim ***** válasza:

Fogalmam sincs...


De én biztos, hogy ledarálnám a paprikát, olajban áztatnám, az olajat enyhén melegíteném is.

Esetleg ki is préselném a darálmányt. Aztán a következő adag paprikát is ebben az olajban áztatnám, hogy koncentrálódjon a cucc.


Ez nem tiszta kapszaicin, de miután zsiradékban oldódik, nem lesz egyszerű feldolgozni a végeredményt! :)

2013. nov. 18. 15:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:

Sehogy.

Paprikasprében egyébként tiszta kapszaicin van.

Szívatásnál kicsit erősebb kategória.

2013. nov. 18. 15:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 A kérdező kommentje:
olyan kéne amiket üdítőbe lehetne önteni vagyis ízetlen és csak csípős
2013. nov. 18. 16:02
 4/5 anonim ***** válasza:
Tegyél bele őrölt paprikát, vagy áztass az üdítőbe csilit. De szerintem lehet kapni ízetlen tabasco vagy salsa szószokat amik nagyon csípnek.
2013. nov. 19. 00:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim válasza:
Vágd apró darabokra a paprikát és ragd bele 0.5 vagy 1dl pálinkába minnél erősebb annál jobb, ebben 1-2 órán át áztatod. Ezután kiveszed a paprikát és ott is van a csípős cucc. Ezt beleönötd valamibe az tuti csípni fog :D
2014. szept. 28. 21:57
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!