Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Kávé édesítéséhez lehet-e...

Kávé édesítéséhez lehet-e eritritet használni?

Figyelt kérdés
2013. nov. 5. 14:54
 1/2 anonim válasza:
100%
Lehet,de több kell belőle mint cukorból, mert nem olyan édes. Ráadásul van egy hűvös utóérzete olyan mintha mentolt ennél mentol íz nélkül. 😊
2013. nov. 15. 23:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim válasza:

Mi az hogy!

Mi kb. két éve csak azzal isszuk (v. xilittel).


Valóban kevésbé édes (kb. 70%-a az édessége a cukorénak).


Az előző válaszadónak: a hűvös érzés csak akkor van, ha a kristályos eritritet veszed a szádba, a kávéban ez már nem érezhető.

Amiatt van ez a hatás, hogy a cukoralkoholok oldódása endoterm folyamat, ezért az oldódás során a környetüktől hőt vonnak el. Miután feloldódtak, már nem hűsítenek.

2014. jún. 22. 15:51
Hasznos számodra ez a válasz?

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!