Miert nem akar a kaposztam savanyodni? 2 hete eltettem de eddig semmi.
Figyelt kérdés
#hordoskaposzta
2013. okt. 23. 18:39
1/5 anonim válasza:
Lehet, hogy túl hidegben van - egy hétig-10 napig szobahömérsékleten jó tartani.
2/5 doboszoli válasza:
Vagy az alacsony hőfok, vagy a só.
Mennyi sót tettél bele, hány fokon tartod?
3/5 A kérdező kommentje:
szerintem picit elsoztam,de ugy latom a hideg az oka,mert ahogy nyitva hagytam 2 napja a kamraajtot mar kezd erjedni...
2013. okt. 24. 19:03
4/5 doboszoli válasza:
Iszapszemű öreg ráják szerint a káposzta savanyításakor szükség van a mérlegre. Másképp hazárdjáték...
10 kiló káposztához 20-22 dkg sót adnak, ha kevesebb nem forr ki, ha több, megpuhul.
Itt köszönném meg Béres Miklós bátyámnak az útbaigazítást, aki évente több tíz(!) mázsa finom savanyú káposztát készít.
5/5 doboszoli válasza:
Term. a tömörítés, és az alkalmas(őszi) káposzta is alapfeltétel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!