Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Miert nem akar a kaposztam...

Miert nem akar a kaposztam savanyodni? 2 hete eltettem de eddig semmi.

Figyelt kérdés

#hordoskaposzta
2013. okt. 23. 18:39
 1/5 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy túl hidegben van - egy hétig-10 napig szobahömérsékleten jó tartani.
2013. okt. 23. 19:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 doboszoli ***** válasza:

Vagy az alacsony hőfok, vagy a só.

Mennyi sót tettél bele, hány fokon tartod?

2013. okt. 23. 19:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 A kérdező kommentje:
szerintem picit elsoztam,de ugy latom a hideg az oka,mert ahogy nyitva hagytam 2 napja a kamraajtot mar kezd erjedni...
2013. okt. 24. 19:03
 4/5 doboszoli ***** válasza:

Iszapszemű öreg ráják szerint a káposzta savanyításakor szükség van a mérlegre. Másképp hazárdjáték...

10 kiló káposztához 20-22 dkg sót adnak, ha kevesebb nem forr ki, ha több, megpuhul.

Itt köszönném meg Béres Miklós bátyámnak az útbaigazítást, aki évente több tíz(!) mázsa finom savanyú káposztát készít.

2013. okt. 25. 15:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 doboszoli ***** válasza:
Term. a tömörítés, és az alkalmas(őszi) káposzta is alapfeltétel.
2013. okt. 25. 15:38
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!