Tudјátok hogy a nutella 60% -a olaj és cukor?
No akkor ezen se lepődj meg:
A tejszínhab étolajból van, meg a a margarin is.
A "tej" tartalmút pedig tejporból csinálják.Ez még nem nagy újság, de a tejport meg lucernából.
Az "eper" lekváros croassant meg fűrészporból!!!
Nem vicc!!!
A piros színű joghurtokat meg valamilyen levéltetű nőstény egyediből.
Csak tudnám hogy válogatják ki a kanokat! :)
A kenyér nem lisztből van manapság.
A zselatin állati dögök csontjai és bőre!
STB....
Ajánlott film:
Imádom a epres fűrészporos croisantot!
A nutelláról már nem is beszélve...
Akinek nem tetszik az egyen füvet. Az biztos fűből van.
Kedves kérdező, egyszer nézd meg hány % mogyoró van az olcsóbb mogyorókrémben!
Pedig finomak!
Sokan szörnyülködnek, de a legnagyobb biznisz a szemetet megetetni a néppel.
Amikor a szakmámat tanultam, akkor az laboros nő kivágta az olyan liszteket a 3.14csába, aminek a sikértartalma 30% alatti volt. (1991-94)
Ezeket kellett nagyon jó minőségű lisztel keverni, hogy meghaladja, vagy megközelítse a 30-at.!
16-os volt a takarmány liszt.
Manapság a gazda rengeteget kockáztat, ha 24-es búzát tud termelni. Ehhez a rengeteg vegyszert kell használni és kisebb lesz a hozama.
Tehát felhangon az átlag búza 20 körül van!!!
Aztán jönnek a teljes kiőrlésű, meg a Graham, meg a fene tudja milyen lisztből készült termékekkel, meg a különféle magvakkal!Ez egy hatalmas parasztvakítás!
Vazze, ezeket 20 éve még a disznók ették!!!!
"Aztán jönnek a teljes kiőrlésű, meg a Graham, meg a fene tudja milyen lisztből készült termékekkel, meg a különféle magvakkal!Ez egy hatalmas parasztvakítás! "
Mi a baj ezekkel?
Hát nekem semmi, mert nem eszem ilyent.
Amúgy gondold meg.
Búzakorpa:
A korpa a gabonafélék őrlésekor keletkező melléktermék. Leginkább terméshéj- (pericarpium) és csírarészekből, aleuronszemcsékből (a raktározó szövetekben előforduló fehérjeszemecske) és az ezekhez tapadt lisztből áll. Elsősorban takarmányozásra használják, ám kedvező élettani hatása miatt (a hántolt magvaknál több fehérjét, étkezési rostot, foszfort tartalmaz), az emberi táplálkozásban is szerepe van, leggyakrabban korpás kenyér vagy étkezési korpa formájában.
A korpamentes, illetve nem teljes őrlésű (finomított) liszt előállításakor a tápérték jelentős része elvész. A korpa mindenféle gabonaféléből előállítható, beleértve a rizst, búzát, kukoricát, árpát, rozst és a kölest is.
A korpa különösen gazdag étkezési rostokban, esszenciális (omega-) zsírsavakban, jelentős mennyiségű keményítőt, fehérjét, vitaminokat és fontos ásványi anyagokat tartalmaz.
Nos ez egy misztikum.
Milyen zsírsavak vannak a korpában?A zsírsavak a csirában vannak csak,ezt leválasztják, mert annak van értéke, ergo ára is. A korpát a disznók ették 20 éve, mint írtam is.Rengeteget etettünk meg a papával annak idején, mert olcsó volt és jól hízott az állomány.
Vegyük a paleolit táplálkozást elő. Nincs se liszt, sem pedig korpa.
Egy hónap alatt 7 kilót fogytam, azzal, hogy semmi gabonafélét nem ettem.
Nem etettem magam napi 2-3 óránként kenyérrel, hanem csak naponta 2-szer ettem. Semmi gondom nincs így.
Karmazsintetü....
:) de természetes nem?
Nem kiskanállal kell enni... Az olaj még kevésbé lenne gond,mde ez hidrogénezett növényi olyaj, tehát mint a margarin, ami ugye transzzsírsav..
Talán margarint teszel kenyérre(én nem szeretem az ízét, akkor hamarabb kacsazsíroskenyér) nah nagyjából a nutellát is ilyen szinten kellene fogyasztani (én is centi vastagon szeretem:P)
Igazából nagyon ritkán eszem,szerintem kb 3 éve vettem utoljára......
Mértékkel mindent lehet...
A pontos arányt nem tudtam, de el szoktammolvasni az összetevőket, főlegbamúgybabhúsipari és tejiparimtermékeknél...érdemes, ráadásul ekem szakmám is, ígybtudom mi az amit meg akarok venni, és mi az amit nem. A legtöbbel nincsen vaj, csak az a probléma, hogy az emberek nincsenek tisztában a dolgokkal.
Mint itt, hogy mennyi a cukor, és zsír/olaj tartalma a terméknek..
Vagy jó példa:
Sertés-marha darált mix (egyik hiper sajátmárkás terméke)
Olvasátok valahol a nevében hogy ez darálthús?
Nem. De a kinézete az, aneve is sejteti... Közben tartalmaz még sót, szénhidrátot...stbstb... Ez nem darálthús, hanem már húskészítmény.
Egy gluténérzékenynember pl nem engedheti megnmaganak a luxust,mhogybszínhús helyett ezt vegye. Vgy próbálj belőle töltöttpaprikát/káposztát főzni...segítek nem fog menni, mert a gombóc szétesik, mert másképpen viselkedik, mint a szín hús. Vagy a Frissföl, Krémföl, finomak (én jobban szeretem, mint a tejfölt) de nem tejföl, hozzáadott növényi zsiradék van benne, ami nem baj, csak ha sütibe teszed, megint nem feltétlenül sikerül, hiszen a recept tejfölt írt, amiben a tejzsír, és tejfehérje arány más, mint az említett termékekben..
Vásároljatok Tudatosan!!!! Amire nem írják rá, hogy az a termék , hanem fantázianévvel illetik, az nem az (Szivecske a Zott-tól..még véletlennsem joghurt!!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!