Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Csalamádéhoz télire milyen...

Liliom90 kérdése:

Csalamádéhoz télire milyen savanyúságlé a legfinomabb és amitől nem romlik el télen?

Figyelt kérdés
Káposzta,paprika,hagyma,uborka alapanyagokból készíteném viszont a tavalyi nem állt el télire,megpuhult ezért kérném segítségeteket.
2013. aug. 14. 13:51
 1/2 anonim válasza:
Az alapanyagokat besózod, egészborsot, babérlevelet keversz közé, állni hagyod, addig kifőzöd az üvegeket és a kupakokat. Pár óra állás után kicsavarod a cuccot - csak annyira, hogy ne törd össze - és beleteszed a kifőzött, steril üvegekbe, de nem szabad belenyomni, csak lazán beletenni és az üveg alját a tenyeredhez ütögetni, hogy összerázódjon, mert ha belenyomkodod, akkor puhul meg, és elveszti a színét is. Szóval miután belerázogattad, öntessz rá előre elkészített ecetes vizet, amit lehetőleg előtte felforraltál és kihűtöttél, azaz sterilizáltad. A lével ne töltsd teljesen tele, és ne is csavard rá a kupakot, csak fektesd rá, hogy ne menjen bele a dzsuva, és hagyd állni egy napot. Ekkor kipezseghet valami kis lé, no meg még ülepszik magától a káposztakeverék. Ezután - ha szükséges - tölts még rá ecetes vizet, csavardd rá a kupakot, és fordítsd fejjel lefelé. Így hagyd állni egy kicsit, kiderül, hogy folyik-e a kupak vagy nem, s ha nem, mehet a kamrába. El fog állni a télen, csak ne kapjon levegőt! A sterilizálás és az ecet megakadályozza a megromlást, úgyhogy ha légmentes, elvileg évekig is elállhat.
2013. aug. 16. 14:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm ,ezt a verziót fogom idén kipróbálni!
2013. aug. 17. 08:53

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!