Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » A magyarországi boltokban...

A magyarországi boltokban miért pont a magyar élelmiszerek a legdrágábbak kb. svájci, francia árszinttel a tejtermékek is? A szlovák, lengyel, német stb. élelmiszerek sokkal olcsóbbak.

Figyelt kérdés
jan. 2. 21:47
 1/10 anonim ***** válasza:
11%
A hazai termékek jobb minőségűek és egészségesebbek.
tegnapelőtt 01:48
 2/10 anonim ***** válasza:
50%
az hagyán hogy drága a magyar termék de nem is igazán minösėgi.
tegnapelőtt 06:01
 3/10 anonim ***** válasza:
88%
Ez jó kérdés, ezen már én is sokat gondolkoztam. Talán a mezőgazdasági támogatások rendszere jobban ösztönzi ott a feldolgozó-, és élelmiszeripart.
tegnapelőtt 07:05
 4/10 anonim ***** válasza:
85%

Érdekes mert mostanában rengeteg spanyol hús tűnt fel.

Hogy lehet olcsóbb mikor be is kell még szállítani.

De egyébként itthon minden vállalkozás meg van rendesen nyomorgatva mindenféle adóval.

Nálunk a legmagasabb az áfa.

tegnapelőtt 08:10
 5/10 anonim ***** válasza:
88%

"A hazai termékek jobb minőségűek és egészségesebbek."

Se a minöség nem jobb, se nem egészségesebb, de sokkal több vegyszermaradvány van bennük.

tegnapelőtt 08:44
 6/10 anonim ***** válasza:
38%
#5 Bizonyítsad!
tegnapelőtt 10:05
 7/10 anonim válasza:
92%
Az EU-ban a magyar élelmiszeripar az egyik legkevésbé hatékony.
tegnapelőtt 10:05
 8/10 anonim ***** válasza:
77%
Az EU országok többségében sokkal alacsonyabb az élelmiszerekre kivetett ÁFA mérteke, többnyira 0-23% között mozog, nálunk meg 27%. Ezenkívül nincsenek mindenféle különadók, amiket a termelőknek be kell építeni az árba. Pl. a lengyelek panaszkodank a vaj magas árára, miközben fele annyit fizetnek érte mint mi.
tegnapelőtt 21:35
 9/10 anonim ***** válasza:
68%

"Érdekes mert mostanában rengeteg spanyol hús tűnt fel.

Hogy lehet olcsóbb mikor be is kell még szállítani."

Úgy, hogy a szállítás nem komoly tétel a beszerzési árban. Spanyolországban ill. Németországban vannak Európa legnagyobb sertésvágóhídjai, nem véletlen, hogy ez a két származási ország tűnik fel leggyakrabban az olcsó húsokon. Egyszerűen hatékonyabban, gazdaságosabban tudnak működni, mint a magyarok, még szállítással együtt is. Ugyanezért jön sokszor a mirelit csirkemáj Brazíliából.

tegnap 11:45
 10/10 Lázár Gergely válasza:
68%

A magyar élelmiszeripar hatékonysága gyatra. De nem tudom megérteni, pár napja voltam egy üzletben, ezt láttam:

Magyar vaj: 1700 HUF

Finn vaj: 1100 HUF

Olasz vaj: 1300 HUF

Ír vaj: 1200 HUF

Ugyanakkora kiszerelés mind. A magyar vaj ráadásul íztelen. Jobb tejet adnak az olasz/ír/finn tehenek?

tegnap 20:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!