A magyarországi boltokban miért pont a magyar élelmiszerek a legdrágábbak kb. svájci, francia árszinttel a tejtermékek is? A szlovák, lengyel, német stb. élelmiszerek sokkal olcsóbbak.
Érdekes mert mostanában rengeteg spanyol hús tűnt fel.
Hogy lehet olcsóbb mikor be is kell még szállítani.
De egyébként itthon minden vállalkozás meg van rendesen nyomorgatva mindenféle adóval.
Nálunk a legmagasabb az áfa.
"A hazai termékek jobb minőségűek és egészségesebbek."
Se a minöség nem jobb, se nem egészségesebb, de sokkal több vegyszermaradvány van bennük.
"Érdekes mert mostanában rengeteg spanyol hús tűnt fel.
Hogy lehet olcsóbb mikor be is kell még szállítani."
Úgy, hogy a szállítás nem komoly tétel a beszerzési árban. Spanyolországban ill. Németországban vannak Európa legnagyobb sertésvágóhídjai, nem véletlen, hogy ez a két származási ország tűnik fel leggyakrabban az olcsó húsokon. Egyszerűen hatékonyabban, gazdaságosabban tudnak működni, mint a magyarok, még szállítással együtt is. Ugyanezért jön sokszor a mirelit csirkemáj Brazíliából.
A magyar élelmiszeripar hatékonysága gyatra. De nem tudom megérteni, pár napja voltam egy üzletben, ezt láttam:
Magyar vaj: 1700 HUF
Finn vaj: 1100 HUF
Olasz vaj: 1300 HUF
Ír vaj: 1200 HUF
Ugyanakkora kiszerelés mind. A magyar vaj ráadásul íztelen. Jobb tejet adnak az olasz/ír/finn tehenek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!